Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kobane Esenlerde Kinandi

Kobane Esenlerde Kinandi

HDP Esenler Ilçe Örgütü, Kobane`ye dönük ISID saldirilari Esenler Cumhuriyet Meydani`nda basin açiklamasi yaparak kinadi.

Kobane Esenlerde Kinandi

HDP Esenler Ilçe Örgütü, Kobane`ye dönük ISID saldirilari Esenler Cumhuriyet Meydani`nda basin açiklamasi yaparak kinadi.   

HDP Esenler Ilçe Örgütü önünde baslayan yürüyüs slogan atarak Dörtyol Cumhuriyet Meydani`na kadar devam etti. Ardindan HDP Esenler Ilçe es baskani Ahmet Teke basin açiklamasini okudu.

BASINA VE KAMUOYUNA

19 Temmuz 2012 de Rojava da yasayan Kürt, Arap, Türkmen, Süryani, Çerkez ve diger halklarin ortak iradesi ve karari ile ilan edilen Rojava Özerk bölgesine karsi önce El Nusra ardindan ise ISID çetelerinin yogun saldirisi gerçeklesmistir. Basta Türkiye olmak üzere ABD, ISRAIL ve AB tarafindan desteklenen bu çeteci gruplarin yapmis olduklari katliamlara tüm dünya kamuoyu sessiz kalmistir. Bugün Kobane de yasanan isgal ve katliam iste bu politikanin temel yansimasidir.

ISID çetelerinin Rojava, Sengal, Maxmur ve diger yerlerde yapmis oldugu katliam ne tesadüfî ne de kendiliginden gelisen, bir an da ortaya çikmis bir yapinin yaptigi katliam degildir. ISID açiktir ki ABD ve Israil in gayri mesru çocugudur!  Türkiye, Katar, S.Arabistan gibi ülkeler hem para hem de silah yardiminda bulunarak yasanan katliamlarin baslica sorumlulari arasinda yer almaktadirlar. Yine Sengal de binlerce insanin dünyanin gözü önündekatledilmesi, on binlerce Ezidi nin yurdunu terk etmek zorunda kalmasi sadece politik körlük degil, vicdanin ve insanlik degerlerinin artik hiçe sayildiginin göstergesidir.

Bu gün Kobane sahsinda Rojava da bir insanlik drami ve katliami yasanmaktadir. ISID çetelerinin çesitli devletlerden aldigi agir silahlarla katliam yapmasina daha ne kadar sessiz kalacaksiniz? Her firsatta dini hassasiyetlerini vurgulamaktan imtina etmeyen Islami cemaat ve partilerin bu katliam karsisinda hiçbir tepki göstermemeleri ne insanlik adina ne de din adina kabul edilebilir bir sey degildir. Üç maymunu oynamayi artik birakin! Safinizi netlestirin! Ya ISID çetelerinin yanindasiniz ya da mazlum Rojava halkinin !!!

Yine AKP hükümeti Rojava Devriminin katliama ugratilmasi karsisinda ISID çeteleri ile yaptigi anlasmalari sonlandirmali ve ISID çetelerine artik silah,  insan ve para destegini kesmelidir. AKP yasanan bu katliamin bas sorumlularindan biridir. Uluslararasi kamuoyunun yapmak istedigi silah ve gida yardiminin geçmesine izin vermeyerek ISID çetelerinden yana tavrini ortaya koyarak, katliamci yüzünü bir kez daha açiga vurmustur. Bir yandan Çözüm Süreci deyip diger yandan Kobane basta olmak üzere Kürt halkina yönelik katliami gerçeklestirmenin hiçbir insani ve ahlaki tarafi yoktur. Kürt halki AKP hükümetinin bu kirli, gayri ahlaki siyasi tutumunu kabul etmeyecek ve tüm alanlarda gereken direnisi gösterecektir.

Kobane de yapilan katliama karsi tüm kamuoyunun artik üç maymunu birakip Kobane’yi sahiplenmesi ve ISID çetelerine karsi açik tutum göstermesi gerekmektedir. Aksi takdirde yasanacak katliamin ortak sorumlulari olacagi bilinmelidir. Bu vesile ile tüm duyarli kamuoyunu ISID çetelerine ve onun destekçilerine karsi direnise geçmeye açik tutum almaya çagiriyoruz. ISID çetelerine verilen taviz ve destek baska katliamlarin yasanmasina sebebiyet verecektir. Geç olmadan bu katliama dur demek gerekiyor.

HDP ESENLER ILÇE BASKANLIGI



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı