Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Kobane Protesto Eylemleri Gündüzde Sürdü

Kobane Protesto Eylemleri Gündüzde Sürdü

HDP Genel Baskani Selaatin Demirtas`in Kobane`de ISID ile savasan YPG Güçlerine destek olmak için dün gece yapilan eylemler bugünde sürdü.

Kobane Protesto Eylemleri Gündüzde Sürdü

HDP Genel Baskani Selaatin Demirtas’in Kobane’de ISID ile savasan YPG Güçlerine destek olmak için dün gece yapilan eylemler bugünde sürdü.

Bugün ögleden sonra baslayan eylemler Dörtyol Cumhuriyet Meydani çevresi Atisalani Caddesi eski Esenler Belediyesi civari K.Karabekir Mah. Menderes Mah. Cad ve Sokaklarinda yogun bir sekilde yasandi. Atisalan Caddesi üzerindeki Bankalarin Camlarini kiran bir kisim göstericileri, Çevik kuvvet Polisleri attiklari gazlarla dagittilar. Ardindan tekrar toplanan göstericiler mahalle ve cadde aralarinda slogan atarak tekrar toplanarak aksam saatlerine kadar eylemlerini sürdürdüler.

Eski Esenler Belediyesi civarindaki eylemde çevik Kuvvet polisleri eylemcileri dagitamayinca silah kullandi. Havaya atilan ates sonucu göstericiler dagildi.

Bir vatandasin bankaya atilan tasi atmayin demesi üzerine vatandasi linç edilmek üzereyken HDP’li yöneticiler kurtardi.

Dörtyol Cumhuriyet Meydanin CHP ILÇE Binasinin önündeki bayraklari bir kisim eylemci sökerek yakti bunun üzerine durumu gören HDP’li yöneciler yasanan olaydan dolayi CHP’lilerden özür dilediler.

AKP Esenler ilçe binasini gösteriler tasladilar birçok cam kirildi. Ilçe Baskani Umut Özkan sosyal medyadan attigi twet ile sert mesajlar verdi.

Yine Atisalan Caddesinde Sondurak Cumartesi pazarinda asilan CHP Bayram mesaji Pankartini indirerek parçaladilar.



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli