Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Koç, ?Tüm karanliklar sanatla aydinlanir?

Koç, ?Tüm karanliklar sanatla aydinlanir?

Ozan Isa Koç, kendi imkanlariyla açtigi baglama evinde hem ozanlik gelenegini yasatiyor hem de gelecegin nesillerini yetistiriyor. Koç,? Tüm karanliklar sanatla aydinlanir. Ulu önderimiz M. K. Atatürk`ümüzün dedigi gibi ?Sanatçi, dokunulmazligi olan ve he

 Koç, “Tüm karanliklar sanatla aydinlanir”

Ozan Isa Koç, kendi imkanlariyla açtigi baglama evinde hem ozanlik gelenegini yasatiyor hem de gelecegin nesillerini yetistiriyor. Koç,” Tüm karanliklar sanatla aydinlanir. Ulu önderimiz M. K. Atatürk’ümüzün dedigi gibi Sanatçi, dokunulmazligi olan ve her seyden önce özgür olan bir yapidadir” bu söylem bize gerekli cesareti verdigi gibi, gidecegimiz yolu, varacagimiz hedefi göstermistir”

 
Ozan Isa Koç,”Sanatçi, dokunulmazligi olan ve her seyden önce özgür olan bir yapidadir. Atatürk, Toplumsal yasami, cumhuriyetçilik, ulusçuluk, devletçilik, halkçilik, laiklik, devrimcilik olmak üzere alti temel ilkede yorumlamis. Sanatin yönetimi ile politikasini bu çerçevede düsünmüs ve sanati bu alti açidan degerlendirmis. Bende diyorum ki, ülkenin aydinlanmasi, bagimsizligi, esit ve özgürce bir yasam mücadelesinin varligi ve yolu sanattan ve sanatçidan geçer.
 
Bizler sanatçiyiz, sazimizla, sözümüzle yol gösteririz, ülke sorunlarina kayitsiz kalmayiz. Gençlik gelecegimizdir, gençlik hayat damarlarimizdir. Gençlerimiz uyusturucunun, madde bagimliliginin esiri degil toplumun faydali özgür ve çagdas bireyleri olmalari için elimden geleni yapmaya çalisiyorum. Esenler gençligi sokaklarda degil kültür evlerinde, hijyenik mekanlarda sanat yapmali. Gençlerimize ve sanatçilarimiza devlet imkanlari sunulursa karanliklari yirtar aydinliga çikariz. Ülkeyi yönetenler ve ben yurttasim, Cumhuriyetçiyim, ben aydinlanmadan yanayim diyen kim varsa üzerine düsen sorumlulugu yerine getirirse mesele kalmaz.
 
Bakiniz bu ülke bizim, bu çocuklar hepimizin. Onlarin yarinlari ve gelecekleri bizim elimizde, ülkenin gelecegi ise gençlerimizin elindedir. Biz sanatçilar teröre, savaslara ve diger müdahalelere sazimizla, sözümüzle en güzel cevabi verenleriz. Biz sanata, sanatçiya, egitime her seyden daha çok önem vermeliyiz. Gençlerimizi bilgili ve donanimli bir sekilde yetistirmek hepimizin en önemli görevidir” dedi.



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı