Tarih: 01.01.2018 00:00

Kocaeli`de her sey `Gördügünüz gibi`

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, sehrin her yanina belediyenin ‘icraatlarini’ anlatan reklam afisleri asti. Yerel seçimlere az bir zaman kala duraklari ve bilboardlari farkli konularda hazirlanmis 15’in üzerinde reklam afisi süslüyor. Afislerin ortak slogani; “Gördügünüz gibi”. Reklamlarin büyük çogunlugunun ise, belediyenin çevreyle ilgili iyilestirmelerini olusturmasi ise dikkat çekici. Çünkü Kocaeli sürekli sanayiye bagli çevre kirliligi ile gündeme geliyor. Iste AKP’li Belediye Baskani Ibrahim Karaosmanoglu’nun reklamlarindaki iddialar ve gerçekler. Her sey “Gördügünüz gibi.”


 

 

KANSER OVASI TOZ KUSUYOR

Iste Dilovasi. Prof. Dr. Onur Hamzaoglu, agir sanayi bölgesi olan Dilovasi’nda anne sütünde ve bebeklerin ilk kakasinda agir metaller saptamisti. Dünyada kanserden ölenlerin orani yüzde 12, Türkiye genelinde yüzde 13 iken, kanser ovasi olarak da anilan Dilovasi’nda bu oran yüzde 30. Tüm tepkilere ragmen kurulan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Mimar Sinan ve Kayapinar mahallelerinin üzeri kömür tozu kapli. Yagmur sulariyla birlikte kömür tozlari dogaya ve derelere karisiyor. Dilovasi’nda yasayan vatandaslarin, nefes darligi ve bronsit gibi hastaliklari var. Mirza Çelik, “Günlerdir hastayim. Zor nefes aliyorum” diyor.


 

YESIL ALANLARA TAS OCAGI

Yesil alanlarin fotograflarinin gösterildigi bu reklamda belediye, kendi dönemlerinde Kocaeli’nin agaçlandirma yöntemiyle 10 kat daha daha yesil hale geldigini iddia ediyor.

 

 

 

 

 

Kocaeli’nin az sayida kalan yesil alanlarina tas ocagi kuruluyor. Bu fotograf ise Sapanca Yanikköy’deki eski tas ocagina ait. Simdi ise yenisi yapilacak. Diger tas ocagi da, Kartepe Masukiye’ye kurulacak. Tas ocagi kurulacak bölgede bolca kestane, ihlamur ve gürgen agaçlarinin yer aliyor. Koç, Yanikköylü Soner Koç “Bizler bir tane agaci kesmeye kiyamazken, onlar kocaman bir dagi yok edecekler” diyor.


 

 

 

GIDEBILENE GECE HAYAT VAR

Büyüksehir Belediyesinin reklamlarindan bir digerinde “Kocaeli’nde gece de hayat var” yaziyor. Bu reklamda, Kocaeli’nin caddelerinin isil isil olduguna ve gece de hayatin devam ettigine vurgu yapiliyor.

 

 

 

 

Kandira ilçesinde halk altyapi çalismalari yüzünden yürüyecek yol bulamaz durumda. Ögrenciler ve veliler her gün okula çamur içinde gidip geliyor.


 

 

MAHALLE ASFALT SANTIYESINDEN GEÇILMIYOR

Körfez ilçesinde devlet hastanesi ve bir okulun hemen karsisinda ve yakinlarinda asfalt santiyeleri bulunuyor. Mahallede oturan Hasan Salik “Çocuklarimiz burada okula gidiyor. Hasta olanlar bu hastanede tedavi oluyor. Üç mahallede de pazar kuruluyor. Bu santiye tüm bunlari olumsuz etkileyecek” diyor. Ayrica Yavuz Sultan Selim Mahallesindeki tas ocaklari da halkin cam açmasina engel.

 

Buna karsilik Belediyenin bir reklam afisi daha: “Vahsi depolamaya son verdik.” (Kocaeli/EVRENSEL)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —