Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Konsey Madde Bagimliligina Karsi

Konsey Madde Bagimliligina Karsi

Esenler Kent Konseyi, 2014 yili 2. Genel Kurul Toplantisi`ni gerçeklestirdi. Toplanti`nin gündemi madde bagimliligiydi. Konsey üyeleri Esenlerli gençlerin madde bagimliligi tuzagina düsmemesi için talep ve önerilerde bulundu.

Konsey Madde Bagimliligina Karsi

Esenler Kent Konseyi, 2014 yili 2. Genel Kurul Toplantisi’ni gerçeklestirdi. Toplanti`nin gündemi madde bagimliligiydi.  Konsey üyeleri Esenlerli gençlerin madde bagimliligi tuzagina düsmemesi için talep ve önerilerde bulundu.

Kent vizyonunun gelistirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunmasi amaciyla kurulan Esenler Kent Konseyi`nin 2014 Yili 2. Genel Kurul Toplantisi Esenler Belediyesi Kültür Merkezi`nde gerçeklestirildi. Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya’nin baskanliginda yapilan toplantiya; Esenler Ilçe Emniyet Müdürü Hakan Yilmaz, Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Baskani Zübeyir Bekiroglu, siyasi partilerin temsilcileri, ilçedeki sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve mahalle muhtarlari katildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan toplanti, Istanbul Emniyet Müdürlügü Narkotik Sube Polisi Erhan Yalçinkaya`nin konsey üyelerine madde bagimliligina karsi mücadele konusunda yaptigi sunum ile devam etti. 

HER SEY SIGARAYLA BASLIYOR

2012 yilinda ABD`de 38 bin, Rusya`da ise 35 bin kisinin uyusturucudan öldügünü belirten Narkotik Sube Polisi Erhan Yalçinkaya, "Bu mücadele sadece bizim mücadelemiz degil. Dünya, madde bagimliligi ölümleriyle bogusuyor. Madde bagimliliginin tedavisi mümkün fakat kisi istemezse imkansiz. Bu hastalik sadece polisiye tedbirle çözüm bulmuyor. Ailelerin çocuklarinin uyusturucu kullandigini ögrenmesi ortalama 2 yili buluyor. Madde bagimlilarinin yüzde 96`si sigara içiyor. Uyusturucu da, sigara da beynin ayni bölgesinde yer ediyor. Genelde sigarayla birlikte içiliyor.Yapilan arastirmalarla bu maddelerin içinde; domuz yagi, fare zehri gibi maddelere rastlaniyor" dedi. Yalçinkaya sunumu Esenler için tavsiyelerde bulunarak tamamladi. Ilçe genelinde kaç kisinin madde bagimlisi ve potansiyeli oldugunun analizinin yapilmasi gerektigini vurgulayan Yalçinkaya, madde bagimliligina karsi ilçe genelinde kampanya baslatilmasini ve kamu kuruluslarinin ile sivil toplum kuruluslarinin beraber hareket etmesi gerektigini kaydetti.

POLIS SOKAKTA

Esenler Ilçe Emniyet Müdürü Hakan Yilmaz, madde bagimliligi konusunda herkesin elini tasin altina koymasi gerektigini belirterek, "Tüm asayis konularinda herkes üstüne düseni yapmali. Vatandasimizin huzuru için bir bütün olmaliyiz. Böylece huzura erisebiliriz. Emniyet olarak bizim kapimiz her zaman sizlere açik. Polisimiz sokakta. Uyusturucu madde konusunda birçok tutuklama yapildi" seklinde konustu.

% 100 HAYAT`LA BÜYÜK BASARI

Esenler Kent Konseyi Baskani Ömer Çetinkaya, Konsey’in isleyisi hakkinda konsey üyelerine bilgi vererek, Kent Konseyi`nin sehrin kanaat önderlerinin içerisinde yer aldigi ve istisarede bulundugu  bir kurulus oldugunu belirtti. Çetinkaya, son dönemde artan madde bagimliligindan kaynakli ölüm vakalarindan dolayi gündeme madde bagimliligina karsi mücadele konusunu aldiklarini ifade etti. Esenler Belediyesi`nin madde bagimlisi gençlere yönelik hayata geçirdigi "%100 Hayat" projesinin 5 yildir büyük basari sagladigini belirten Çetinkaya, madde bagimliligina karsi mücadele kapsaminda konseyde bu konuyu takip edeceklerini belirtti.

Çetinkaya`nin konusmasinin ardindan Genel Kurul`da komisyon üyeleri oylandi. Dilek ve temenni bölümüyle devam eden toplanti, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve siyasi partililerin temsilcilerinin konusmalariyla sona erdi.

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli