Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Köprü giseleri kalkiyor

Köprü giseleri kalkiyor

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim, köprü ve otoyollardaki Hizli Geçis Sistemi`ne (HGS) iliskin ``Bu HGS, OGS`ye benzer bir sistem. Bundan sonraki adim, giseleri tutturmak için sürücüler yavasliyor, giseleri kaldiriyoruz`` dedi.

Izmir - Adalet Bakani Sadullah Ergin ile Aliaga Kapali Ceza Infaz Kurumu Kampüsü`nde incelemede bulunan Yildirim, inceleme öncesi gazetecilerin köprü ve otoyollarda kullanilan HGS`ye iliskin sorusunu yanitladi.

HGS`nin Kartli Geçis Sistemi (KGS) yerine getirilen  yeni sistem oldugunu kaydeden Yildirim, KGS`de giseye giren her aracin kart okutmak için bir   süre bekledigine, bunun da trafigi olumsuz etkiledigine dikkati çekti.

Yildirim, HGS`nin Otomatik Geçis Sistemi`ne (OGS) benzer bir sistem oldugunu ifade ederek, ``Bundan sonraki adim, giseleri tutturmak için sürücüler yavasliyor, giseleri kaldiriyoruz. Yukarida `tak` denilen kemerde algilayicilar olacak. Sürücüler yolda engel yokmus gibi geçecekler. Agirlikli olarak köprülerde ama tüm giseler kaldirilacak`` diye konustu.
Bakan Yildirim, HGS`nin basarili bir uygulama oldugunu ifade ederek, 1 milyon 50 bin kisinin HGS  etiketi aldigini söyledi.

KGS kullanicilarindan HGS`ye geçenlerin miktarinin da yüzde 70`i geçtigini belirten Bakan Yildirim, KGS kartinda bakiye olanlar için de 1 ay süre verdiklerini kaydetti.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli