Korkmuyoruz, Korkutamazsiniz

Korkmuyoruz, Korkutamazsiniz

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, adalet yürüyüsünün 14. Gününde, bazi tatsiz olaylar yasandi, bir meczubun yola biraktigi merminin yani sira yürüyüs boyunca Rabiacilarin isaretleri, yürüyüs kortejine katilanlari daha da cesaretlendirdi.

 Korkmuyoruz, Korkutamazsiniz...

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, adalet yürüyüsünün 14. Gününde, bazi tatsiz olaylar yasandi, bir meczubun yola biraktigi merminin yani sira yürüyüs boyunca Rabiacilarin isaretleri, yürüyüs kortejine katilanlari daha da cesaretlendirdi.


Birkaç satilmis haine pabuç birakmayiz


CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin Istanbul Milletvekili Enis Berberoglu’nun tutuklanmasinin ardindan baslattigi ’Adalet Yürüyüsü’nün 14’inci gününde Düzce güzergâhinda coskulu kalabalik tüm bu satasmalara “Hak, Hukuk, Adalet” sloganlariyla ve alkislarla karsilik verdiler. ’Adalet Yürüyüsü’ne CHP Istanbul belediye meclis üyelerinin genis katilimla destek sunmalari herkese moral oldu. Yürüyüsün ilk saatlerinde yola birakilan kursun, AKP iktidarinin ülkeyi ne duruma getirdigini ve gelecek günlerin bugünlerden daha tehlikeli bir sürece evirildigini isaret ediyordu. Adalet yürüyüsünde bulunanlar, “ bizlere yapilan bu provokasyonlar, ülkede insan yasaminin degersizleserek, fasizmin hortladigini, adaletin ve demokrasinin katledildigini burada gördük. Korkmuyoruz, korkutamazlar. Bizler adalet için yürüyoruz, herkese adalet getirmek için el ele verdik. Biziler çiktigimiz bu yoldan dönmeyecegiz, bizleri inandigimiz bu onurlu davamizdan kimse caydiramaz, hak hukuk, adalet diyoruz. Birkaç satilmis haine ve bu iktidarin beslemelerine, yagci, yalakalarina pabuç birakmayiz, birakmayacagiz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.


“Biz kararliyiz, Istanbul’a adalet için yürüyoruz”
Yürüyüs öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Bugün havanin çok sicak olacagi söyleniyor. O nedenle biraz daha dikkatli olacagiz. Belki biraz daha agir yürüyecegiz. Sicagin önümüzdeki günlerde daha da artacagi ifade ediliyor. Sundan herkes emin olsun. Ister çok sicak olsun ister çok soguk olsun ister yagmurlu olsun ister sis olsun. Biz kararliyiz, azimliyiz, Istanbul`a adalet için yürüyecegiz. Biz adalet için toplumun vicdani için yürüyoruz. Bu yürüyüsümüze toplumun çok degisik kesimlerinden sempatiyle bakanlar var. Özellikle Anayasa referandumu sirasinda `evet` oyu kullanan pek çok vatandasimiz da bize sempatiyle baktiklarini, yürüyüsümüze destek verdiklerini ifade ediyorlar. Biz de onlara yürekten tesekkür ediyoruz" diye konustu.


Adalet, demokrasi ve insan haklarinin en dogru aranacagi yer sokaklar ve meydanlardir”
Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala ve Sosyalist Enternasyonal Baskan Yardimcisi Umut Oran da Adalet Yürüyüsü`nün dünkü etabina eslik etti. Sosyalist Enternasyonal`e üye ülkeler adina yürüyüse katildiklarini belirterek, “Bu yürüyüs sadece Türkiye için degil dünya için de adalet ve demokrasi adina çok önemli. Ülkeler eger olaganüstü hallerde, otoriter bir sekilde yönetiliyorsa hak, hukuk, adalet, demokrasi ve insan haklarinin en dogru aranacagi yer sokaklar ve meydanlardir” dedi.