Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kriz 2015 yilina kadar sürecek

Kriz 2015 yilina kadar sürecek

PARIS - Otomotivciler, Avrupa`daki ekonomik krizin 2015`e

PARIS - Otomotivciler, Avrupa’daki ekonomik krizin 2015’e kadar sürecegini öngörüyor. Önceki gün açilan Paris Otomobil Fuari’ni bu yil sova degil gerçeklere dayanan bir fuar olarak degerlendiren Peugeot Automobiles Genel Müdürü Maxime Picat, sert bir krizle karsi karsiya olduklarini ve sirket olarak zor bir dönemden geçtiklerini söyledi. 38 yasinda sirketin tepe yöneticisi olan Picat, krizin 2015’e kadar sürecegini belirterek, “Ancak otomotiv sektörü olarak iyi bildigimiz bir konu var. Otomobil her zaman bir tutku, heyecan nesnesi olacak. Müsterileri araçlarimizla her zaman cezb etmemiz gerekiyor. Krizin sertligine bagli olarak birtakim kararlar almak zorunda kaldik. Aldigimiz kararlarin sonuçlarina da katlaniyoruz. Ama yine de çok umutluyuz” dedi. 

Yerli otoda ilerleme yok 
Avrupa’daki krizin 3-5 yil daha sürebilecegini söyleyen Renault Uluslararasi Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Carlos Tavares, sirketlerin su siralar genellikle gelismekte olan ülkelere yatirim yaptigini Renault’nun Türkiye ’nin yani sira Brezilya, Rusya , Hindistan gibi ülkelerdeki basarilarla varligini güçlendirdigini kaydetti. Fuarin en güçlü modellerinden biri olan ve Bursa’da üretilen Clio 4’le ilgili çok önemli tepkiler aldiklarini söyleyen Tavares, Renault’nun Türkiye ve dünya pazarlarindaki gücünü B ve C segmentinin olusturdugunu dile getirdi. Tavares, yerli otomobil konusunda ise “Yerli otomobil konusunda Renault’nun niyeti hiç degismedi.Türkiye’de endüstrinin çok önemli bir oyuncusu olmaya devam edecegiz. Yerli oto konusunda bir ilerleme yok su anda sanirim” diye konustu. 
Citroen Automobiles Genel Müdürü Frederic Banzet, uluslararasi gelisim konusunda önemli adimlar attiklarini kaydetti. Fuarda tanitilan yeni C sinifi sedan modeli C-Elysee’in Citroen’in gelecekteki en önemli global modeli olacagini anlatan Banzet, dünyada geçen yil satilan her üç modelden birinin sedan oldugunu söyledi. Citroen kriz dönemini Avrupa disi pazarlara agirlik vererek geçirecek.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli