Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Küba`nin en ünlü yazari, Erdogan`la dalga geçti

Küba`nin en ünlü yazari, Erdogan`la dalga geçti

Küba`nin en ünlü yazarlarindan Eugenio Yanez, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan`in Küba`ya yaptigi resmi ziyareti Cubaencuentro gazetesinde ?Havana`da Türk Banyosu? basligi altinda kösesine tasidi.

 

Küba’nin en ünlü yazarlarindan Eugenio Yanez, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Küba’ya yaptigi resmi ziyareti Cubaencuentro gazetesinde “Havana’da Türk Banyosu” basligi altinda kösesine tasidi.

Yanez, Erdogan’in, "Küba’ya bakin. Sosyalizmden geliyor. Küba’daki saray beni adeta büyüledi. Beton yigininin içine girmiyorsunuz. Duvarlar arasinda yürümüyorsunuz. Bu saray çok muhtesem” sözleri ile Küba konusunda hiç bir bilgisinin olmadigini ortaya koydugunu ileri sürdü.

Sarayin 1948-1952 yillarinda Devlet Baskaniligi yapan Carlos Prio Socarras tarafindan Yargitay ve Bassavcilik binasi olarak insa edildigini yazan Eugenio Yanez, Cumhurbaskani Erdogan’in Küba’da gördügü ve etkisinde kaldigi tüm binalarin sosyalist devrim öncesi yapildigini yazdi.

Erdogan’in üçüncü dünya ülkesi devlet baskani gibi davrandigini yazan Yanez “ tüm devlet baskanlarinin Küba tarihi ile ilgili herseyi bilmesi zorunlulugu yok. Bu yüzden yaninda danismanlari, diplomatlari ve gazetecileri bulunduruyor. Madem bilgisi yoktu o zaman onlara danissaydi eminimki onlar bu tarihi hatayi yapmazdi” açiklamasi yapti. 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli