Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

`Küçük 300 bin verdi, Nuris isini bitirdi!`

`Küçük 300 bin verdi, Nuris isini bitirdi!`

Birinci Ergenekon Davasi`nda dinlenen gizli tanik ?Hisar`, Sabanci suikastinin faillerinden Mustafa Duyar`in cezaevinde öldürülmesiyle ilgili çok çarpici iddialarda bulundu. Hisar, Duyar`i Ergenekon tutuklusu Veli Küçük`ün 300 bin dolar karsiliginda Ergin

Birinci Ergenekon Davasi’nda dinlenen Gizli Tanik Hisar, mahkemeye dilekçe sunarak kimligini açiklamak istedigini belirtti. Mahkeme heyeti talebi oybirligiyle kabul etti, saniklar da artik "gizli olmayan" tanik Hisar ile yüzleslesti sesini duydu. Gizli Tanik Hisar, konusurken gözyasina boguldu.

Istanbul 13. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen 31’i tutuklu 108 sanikli Birinci Ergenekon Davasi’nin 224. durusmasi basladi. Silivri Ceza Infaz Kurumlari Yerleskesi’nin bitisiginde bulunan büyük salonunda yapilan durusmada, emekli Tuggeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbasi Muzaffer Tekin de aralarinda bulundugu 20 tutuklu sanik hazir bulundu. Durusmaya tutuklu saniklar Hayrettin Ertekin, Sedat Peker, Ergün Poyraz ve Mehmet Zekeriya Öztürk ile 16 durusmadan men cezasi verilen tutuklu saniklar Isçi Partisi (IP) Genel Baskani Dogu Perinçek, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Sinal, Ismail Sagir, Erhan Timuroglu ve Özkan Kurt katilmadi.

GIZLI TANIK HISAR DILEKÇE SUNDU

Mahkeme Baskani Hasan Hüseyin Özese, Gizli Tanik Hisar’in dinlenecegini belirtti. Mahkeme Baskani Özese, Hisar’in mahkemeye bir dilekçe sundugunu ve tanigin kimligini açiklamak istedigini saniklarin huzunda ifade vermek istedigini açikladi. Görüsü sorulan Cumhuriyet Savcisi Mehmet Ali Pekgüzel, tanigin talebinin kabul edilerek sanigin huzurda açik kimligiyle ifade vermesini ancak tanigin kimliginin açiklanmasiyla ilgili yayin yasagi konulmasini istedi. Mahkeme Heyeti Gizli Tanik Hisar’in talebini oybirligiyle kabul etti. Baskan Özese ayrica haberlerde gizli tanigin adinin açiklanmasina yasak getirdi.

GIZLI TANIGA HAKLARI HATIRLATILDI

Gizli tanik odasinda kimlik tespiti yapilan Gizli Tanik Hisar daha sonra saniklarin basinin ve izleyicilerin bulundugu durusma salonuna jandarma esliginde getirildi. Taniklik yemini yaptirilan Gizli Tanik Hisar’a haklari hatirlatildiktan sonra dinlendi. Gizli Tanik Hisar, "Ben 10 yil cezaevinde kaldim. 1992 yilinda Kirklareli Cezaevi’ndeydim. Mustafa Duyar yurt disinda teslim olunca oraya getirildi" dedi. Özdemir Sabanci suikasti faili Mustafa Duyar ile kisa sürede samimi olduklarini anlatan Hisar, "Mustafa Duyar ile 24 saat beraber kaldik. Duyar sürekli rahatsiz ediliyordu. Birseyler anlatmak istiyordu. Özdemir Sabanci’nin neden öldürmek istendigini anlatmak istiyordu ancak kimseye güvenemiyordu" dedi.

BASGARDIYAN DUYAR’IN ÖLDÜRÜLECEGINI SÖYLEDI

"’Zafer’ isimli basgardiyan bana Mustafa Duyar’in öldürülecegini söyledi" diyen Hisar, Ben Kirklareli bassavcisi ile görüserek herseyi anlattim. Bassavci, ’Cezaevinde olmaz öyle sey’ dedi. Daha sonra ben ve Mustafa Duyar tekrar bassavci ile görüstük. Duyar, güvenlikli diye Mugla’ya gidecekti ama Afyon’a gönderildi. Sonra, olayi ögrendigimi için benim de öldürülecegimi ögrendim" dedi.

GIZLI TANIK HISAR GÖZYASLARINA BOGULDU

Gizli tanik Hisar, "Cezaevinde kalan tutuklulular Ahmet Yergüder, Sami Tokur ve basgardiyanin da aralarinda bulundugu 13 kisi odama geldi. Bunlar Karagümrük çetesinin bir numarali adamlaridir. Beni darp ederek ’öldü’ diye biraktilar. Bir gözümü kaybettim. Bu olayin ardindan Mustafa Duyar da Afyon Cezaevi’nde öldürüldü" seklinde konustu. Bu olaylar nedeniyle travma yasadigini gözyaslari içinde anlatan Hisar’a, Mahkeme Baskani Özese, "Duygulanmadan anlatin, buyrun" dedi. Eski DGM savsisi Talat Salk’in, Mustafa Duyar’in ölümüne iliskin ifadesine basvurmak istedigini söyleyen Hisar, güvenlik nedeniyle ifade vermedigini belirtti.

VELI KÜÇÜK ILE ILGILI IDDIALAR

Gizli tanik Hisar, kendisinin darp edilmesi ve Musafa Duyar’in öldürülmesi olayindan Kirklareli bassavcisi, 1. ve 2. cezaevi müdürünün haberi oldugunu iddia etti. Veli Küçük ile ilgili de idialarda da bulunan Gizli Tanik Hisar, "Veli Küçük, ’aga’, ’reis’ ’baskan’ olarak taniniyor. Bu insanlara 300 bin dolar verildigini biliyorum. Karagümrük çetesine bu para Veli Küçük tarafindan ödendi ya da aracilariyla ödedi. Parayi da Sabanci ailesinden aldiklarini tahmin ediyorum. Veli Küçük cebinden bu kadar parayi veremez. ’Sizin adiniza cezaevinde öldürdük’ diye Sabanci ailesini de susturmuslardir. Sabanci ailesinin de bildiklerini anlatmasi lazim. Ben Veli Küçük Bey’den de davaciyim. Olayda azmettiren kendisidir. Beni ve Mustafa Duyar’i vuran ayni kisiler. Bunlar ’Aga tarafindan 300 bin dolar agabeylere ödenmistir’ diyor. Yani Vedat ve Nuri Ergin kardeslere ödenmistir" diye iddialarda bulundu.

"BENIMLE BIR DAHA GÖRÜSME"

Mustafa Duyar’in öldürülmesinden sonra Duyar’in esi Semra Duyar Polat’in Kirklareli Cezaevi’ne 3 kez kendisini ziyarete geldigini anlatan Hisar, "Semra ile görüsmek istemedim. Semra’nin yanina zoraki götürüldüm. ’Agzindan birsey kaçirirsin seni de beni de öldürürler. Disari çikinca daha sonra anlatirim. Benimle bir daha görüsme" dedim. Görüsmemizde Semra bana birsey söylemedi. Konusamazdim zaten ailemi de öldürürlerdi diye korkuyordum" dedi. Durusmaya ögle arasi verildi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı