Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

KURBAN KESIM YERLERI BELIRLENDI

KURBAN KESIM YERLERI BELIRLENDI

Esenler`de üç mahallede bulunan açik kurban kesim alaninin yani sira 15 oto yikamada kurban kesilebilecek.

KURBAN KESIM YERLERI BELIRLENDI

Esenler’de üç mahallede bulunan açik kurban kesim alaninin yani sira 15 oto yikamada kurban kesilebilecek.

Esenler’de Kurban Bayrami hazirliklarinda sona gelindi. Esenler Belediyesi`nin Kurban Bayrami  hazirliklari kapsaminda kurban kesim yerleri belirlendi. Kurban kesimlerinin daha saglikli ve hijyenik ortamlarda yapilabilmesi amaciyla Esenler Belediyesi, Çiftehavuzlar, Fevziçakmak ve Oruçreis Mahalleler`inde vatandaslarin kendi kurbanlarini kesebilmeleri için 3 açik kurban kesim alani kurdu. Bu açik kesim alanlarinin disinda, belediyenin tespit ettigi kriterlere uyan ilçe genelinde toplam 15 oto yikama da kurban kesim alani olarak belirlendi.

KURBANLAR EMIN ELLERDE

Öte yandan Esenler Belediyesi`nin, Kurban Bayrami`nda muhtemel kazalarin azaltilmasi, kesimlerin daha saglikli ve düzenli yapilabilmesi için açtigi Kurban Kesim Elemani Yetistirme ve Gelistirme Kursu`nu basariyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarini aldilar. Kursiyerler, alanlarinda uzman egitmenler tarafindan uygulamali ve teorik olmak üzere iki asamali egitimden geçirildiler.

Egitimlerin sonunda kursiyerlere Esenler Halk Egitim Merkezi tarafindan “Kurban Kesim Elemani” sertifikasi verildi. Sertifikalarini alan kursiyerler, Kurban Bayrami`nda güvenli bir sekilde kurban kesebilecekler.

Esenler`de kurban kesimi için izin verilen yerler ise ekte.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı