Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Kurtulmus: Aselsan mühendislerinin genç yasta birer birer ölmeleri tesadüf degildir

Kurtulmus: Aselsan mühendislerinin genç yasta birer birer ölmeleri tesadüf degildir

`Karanlik ellerin` Türkiye`nin yerli projelerini yapmasini engelledigini savunan Basbakan Yardimcisi Numan Kurtulmus,"Aselsan mühendislerinin genç yasta birer birer ölmeleri herhalde tesadüf degildir" dedi.

Kurtulmus: Aselsan mühendislerinin genç yasta birer birer ölmeleri tesadüf degildir

’Karanlik ellerin’ Türkiye’nin yerli projelerini yapmasini engelledigini savunan Basbakan Yardimcisi Numan Kurtulmus,"Aselsan mühendislerinin genç yasta birer birer ölmeleri herhalde tesadüf degildir" dedi.

Düzce Üniversitesi`nin Akademik Yil Açilis töreninde konusan Kurtulmus Türkiye`nin yerli projelerini engelledigini ifade ederek, "Rahmetli Nuri Demirag 1940`li yillarin sonunda neredeyse yüzde 100 yerli Türk uçagini imal etti. Avrupa ülkelerine satacak noktaya geldi. Hürkus, su an ayni isimle uçak yapiyoruz. Bu uçak satilma noktasina geldi ve bir karanlik el Nuri Demirag`in fabrikasini kapatti. Tenekeden arabalari, yabanci lisanslarla bu memlekette sattirdilar. Çünkü kendi uçagini yapan bir Türkiye, kendi arabasini yapan bir Türkiye, kendi savas uçagini yapan bir Türkiye, kendi tankini yapan bir Türkiye, güçlü bir Türkiye olarak oynanan bu oyunlara izin vermezdi de ondan bunu yaptilar” dedi. ‘ISTIYORLAR KI TÜRKIYE PIYADE TÜFEGI IÇIN BEKLESIN’ Aselsan’da çalisan mühendislerin genç yasta ölmelerinin tesadüf olmadigini kaydeden Kurtulmus, “Bütün bunlara baktigimiz za © AA/ AHMET BOLAT Kurtulmus`tan Almanya`ya tepki: Dostane iliskiler bakimindan kabul edilebilir bir durum degil man isterler ki Türkiye bir tane piyade tüfegi almak için elin gavurunun kapisinda diz çöküp beklesin. Türkiye böyle bir ülke degildir. Türkiye böyle bir ülke olmayacaktir" diye konustu.



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı