Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

KUTSAL SEYLER ADAMI ÇARPAR

KUTSAL SEYLER ADAMI ÇARPAR

Ekmek çarpsin, Kur`an çarpsin, sözleri hep kutsal seylerin çarpacagina ve o seylerin mübarek olusuna, bu mübarek olusa ihtimam göstermek gerektigine isarettir ve çocuk yastan itibaren ögretilir. Çoluk çocuk vasfini üzerinden atamayanlar anlamasa da durum

KUTSAL SEYLER ADAMI ÇARPAR

Ekmek çarpsin, Kur`an çarpsin, sözleri hep kutsal seylerin çarpacagina ve o seylerin mübarek olusuna, bu mübarek olusa ihtimam göstermek gerektigine isarettir ve çocuk yastan itibaren ögretilir. Çoluk çocuk vasfini üzerinden atamayanlar anlamasa da durum böyledir.

Bunlar haricinde kutsal mekânlar, kutsal duygular da vardir. Bunlari kötüye kullanmak ta adami çarpar!

 

Mekke, Medine, Kudüs kutsaldir. Vatan ve toprak kutsaldir!

 

Kim ki dünyalik heves, emel ve istekleri için bunlari kullanir ise çarpilir. En taze örnegi Çiftlikbank olayidir!

 

Çiftlikbankla ilgili bir açilista da Kudüs, Çanakkale ne var ne yok dillendiriliyor, bu kutsallar alet edilerek millet yumusak lokma haline getiriliyor ve kandiriliyor idi. Kandirilan millette olsa da çarpilan o eylemi yapanlar oldu! Adam olan için kaçmak çarpilmak demektir! Öbür alemde çarpilmalari daha dehsetli olacaktir.

 

Kutsal seyleri kötüye kullanmak çarpilma ile sonuçlanacagi gibi kutsal olmayan seylere kutsiyet atfetmeye çalismakta çarpilmayi hak eden hareket ve düsünce tarzidir. Etrafimizdaki çarpiklarin çogu kutsiyete haiz olmayan seylere kutsiyet yükleyenler yüzündendir.

 

Son seçim döneminde, giden Esenyurt belediye baskani da kutsallar üzerinden siyaset yapti ve kendince kutsal saydigi seyleri elestirince de çarpildi!

 

Bundan ders almadigi belli olan taze belediye baskani ayni tarzi kullanmayi tercih ediyor. Çünkü kutsal üzerinden siyaset kolay geliyor. Toplum kolay gaza gelip manipüle edilebiliyor.

 

Esenyurt`un taze belediye baskani bu isi biraz abartmisa benziyor: “Ben 50 yasinda bir kardesinizim. Hiç hedefim olmadi, çocukken önüme konan bir hedef yoktu. Allah ondan razi olsun, su anda bir hedefim var 2023. Ben hedeflerin adami oldum Erdogan’in sayesinde. Bu ülkenin hedefi oldugu onun sayesinde ögrendim. Biz bu hedeflere giderken umuyoruz ki onun yasi 2023’e yetecek. Allah verecek ömür ona yetecek. 2053’de de piri pak bir dede olur söyle basimizda durur. Devleti yönetir, bilgisini birikimini bizlere aktarir. Çünkü bir dünya lideri o. Ömründe eger bir sikinti olacaksa Allah ömrümden alsin onun ömrüne versin gikim çikarsa namerdim bizim ona ihtiyacimiz var. Tüm ümmetin ona ihtiyaci var. Esenyurt’un Erdogan’a çok ihtiyaci var. Burayi kaybedersek Kudüs’ü kaybederiz, Islam’i kaybederiz, Mekke’yi kaybederiz.”

 

Konusma metni içinde hiçligini, kutsal seyleri kullanarak perdeleme yapmaya çalisan bir düsünce yapisini görüyoruz! Kirkli ellili yaslara kadar bir hedefi olmayan, sonra sürekli gömlek degistiren, sürekli kandirilip duran düsünce yapisina, bu saatten sonra hedef ve vizyon farkini ögretmeye çalismak deveye hendek atlatmak kadar zor olsa gerek.

Peygamber ocaginin da gaziligin de sehitligin de bir kutsiyeti vardir! Kutsiyeti kutsal amaçlar disinda kullananlar çarpilmaya mahkûmdur!



  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Cuma 22.1 ° / 15.7 ° false