Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kuzey Kutbu`nun dibinde dev bir canavar bulundu

Kuzey Kutbu`nun dibinde dev bir canavar bulundu

NewsOboz haberine göre, okyanus rafinin incelenmesi sirasinda Rus bilim adamlari Kuzey Kutbu`nun 1 500 metrenin altindaki dip kisminda devasa büyüklükte taninamayn bir yaratik buldular.

Kuzey Kutbu’nun dibinde dev bir canavar bulundu

NewsOboz haberine göre, okyanus rafinin incelenmesi sirasinda Rus bilim adamlari Kuzey Kutbu’nun 1 500 metrenin altindaki dip kisminda devasa büyüklükte taninamayn bir yaratik buldular.

Devasa büyüklükteki bilinmeyen yaratik Rusya Bilimler Akademisi Uzakdogu Subesi Vladivostok Deniz Sorunlari Teknolojisi Enstitüsü arastirma görevlileri tarafindan ortaya çikarildi.

Arastirmaya katilanlardan biri olan teknik bilimler doktoru Leonid Naumov’un açiklamasina göre, canavarin bulunmasi aninda denizin altina indirilen “Klavesin” adli cihaz denizin 1 600 ile 2 bin metre derinliginde bulunuyordu. Önce güçlü projektör sayesinde taninamayan yasam parçalari tespit edildi ve bilim adamlarinin özel teçhizat sayesinde yuvasinin girisinde yer alan Kuzey Kutbu canavarini gözlemlemeleri mümkün oldu. Daha sonra canavar cihaza saldirarak onu bir oraya bir buraya sarsmaya basladi. Bunun üzerine “Klavesin” adli cihazin okyanusun dibinden yukari çekilmesi basarilirken, ancak cihazin metal gövdesinde çok sayida ezik ve çizik tespit edildi.

Vladivostoklu bilim adamlari canavarin resimlerini okyanus biyoloji uzmanlarina gösterip konuyu aktardilar, ancak buna benzer bir canli ile daha önce karsilasilmadigi için bu canliya bir ad verilemedi.

© RIA Novosti

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli