Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

KYK üyesi Huso`ya suikast

KYK üyesi Huso`ya suikast

Suriye Kürt Yüksek Konseyi üyesi Isa Huso, bombali saldiri sonucu hayatini kaybetti. Demokratik Toplum Kongresi tarafindan yayinlanan mesajda, ?bu alçakça saldiri ile Isa Huso sahsinda Kürt halkinin kendini yönetme iradesi hedef alinmistir" dendi ve saldi

Suriye Kürt Yüksek Konseyi üyesi Isa Huso, bombali saldiri sonucu hayatini kaybetti. Demokratik Toplum Kongresi tarafindan yayinlanan mesajda, “bu alçakça saldiri ile Isa Huso sahsinda Kürt halkinin kendini yönetme iradesi hedef alinmistir" dendi ve saldirilarin amacina ulasamayacagi ifade edildi.

Rojava’nin Qamislo kentinde sabah saat 06.00 sularinda Kürt Yüksek Konseyi Diplomasi Komitesi üyesi Isa Huso’ya yönelik bombali suikast düzenlendi. Huso, Kornis mahallesindeki evinden çikarak araciyla ise gitmek isterken araçta meydana gelen patlamada yasamini yitirdi. Olayda bir kadin da hafif yaralandi Suriye`nin Kamisli kentinde Kürt Yüksek Konseyi üyesi Isa Huso, bombali saldiri sonucu yasamini yitirdi. Huso, Kornis mahallesindeki evinden çikarak araciyla ise gitmek isterken araçta meydana gelen patlamada yasamini yitirdi. Olayda bir kadin da hafif yaralandi.
ANF`de yer alan habere göre, Qamislo’dan gazeteci Berfin Hezil, suikastin aracin ön kismina yerlestirilen tahrip gücü yüksek bomba ile gerçeklestirildigini, patlamanin araç birkaç metre ilerledikten sonra meydana geldigini söyledi. Olaydan sonra bölgeye giden asayis ekipleri gerekli güvenlik tedbirlerini aldi. Olay hakkinda genis bir sorusturma baslatildi.
Olay yerinde yapilan arastirmalardan sonra Huso’nun cenazesi Xerbi mahallesindeki Qasimo camisine kaldirildi. Olayi ögrenen halk Qasimo Camisi önünde toplandi.

DTK: ALÇAKÇA SALDIRI
Demokratik Toplum Kongresi, bu sabah bombali suikast sonucu yasamini yitiren Kürt Yüksek Konseyi Üyesi Isa Huso için bassagligi mesaji yayinladi. Mesajda, “bu alçakça saldiri ile Isa Huso sahsinda Kürt halkinin kendini yönetme iradesi hedef alinmistir. Fail kim olursa olsun hedef budur. Fakat bu saldirilar amacina ulasmayacaktir” denildi.


BDP: SALDIRI TÜM KÜRT HALKINA YÖNELIK
Baris ve Demokrasi Partisi (BDP), Kürt Yüksek Konseyi üyesi ve Rojava Halk Meclisi Baskanlik Divani üyesi Isa Huso`nin bombali saldiri sonucu hayatini kaybetmesine iliskin bir mesaj yayinladi.

"Bu vahsi saldiri Sayin Huso`nun sahsinda kendi öz yönetimini kurmak için onurlu bir mücadele veren tüm Kürt halkina yönelik yapilmistir." denilen mesajda, "Dört parçaya ayrilmis Kürt halki bu tür alçakça saldilar karsisinda simdiye kadar sürekli direnmistir ve direnmeye devam edecektir. BDP olarak, Isa Huso`ya yapilan bu vahsi saldiriyi nefretle kiniyor, basta ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkina bassagligi diliyoruz. Bu vesileyle, tüm halkimizi bir kez daha Rojava`da yükseltilen özgürlük mücadelesini desteklemeye ve güçlendirmeye çagiriyoruz." ifadeleri kullanildi.


Ayni zamanda Rojava Halk Meclisi Baskanlik Divani üyesi olan Isa Huso, Qamislo’nun en eski ve etkili siyasetçilerinden biri olarak taniniyor.

BIRGÜN



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli