Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Las Vegas Adana!

Las Vegas Adana!

Son dönemde Adana`ya yasal kumarhaneler kurulacagi konusuluyor

Son dönemde Adana’ya yasal kumarhaneler kurulacagi konusuluyor. Adana, turizm bölgesi olmamasina ragmen otel, butik, han ve hamamlar yapiliyor. Adana’da Kibris örnegindeki gibi casinolar  kurulacagi söylentisi, AKP’nin issizligin baskenti Adana için buldugu çözüm olarak öne çikiyor.

Kentte 2016 sonuna kadar, konaklama tesisi sayisi 50’ye ulasacak. Otel sayisi ve yatak kapasitesi dört yilda yüzde 66 artacak. Yapilmasi planlanan yasal kumarhaneler ile 34 adet dört ve bes yildizli otel yapilacagi belirtiliyor. Mahalle aralari da dahil olmak üzere, sehrin her tarafinda oteller insa edilmeye basladi bile. Seyhan nehri kenarina da çok uluslu, lüks oteller yapiliyor. Adana’da bütün fabrikalarin kapisina kilit vuruldu. 2B arazileri satisa sunuldu. Simdilerde Ismetpasa ve Baris Mahallelerini kapsayan kiyi boyunda uygulanan kentsel dönüsüm projesiyle yeni TOKI konutlari insa ediliyor. Tüm bu gelismeler, “Adana, gerçekten kumarhane merkezi mi olacak?” kaygilarini artiriyor.

AKP Hükümeti iktidara geldigi yillarda kumari günah diye yasaklamisti.

VALI IDDIALARA YANIT VERDI

Adana Valisi Hüseyin Avni Ços, sehrin kumarhane ve fuhus merkezi olacagi söylentilerini yerel bir gazete üzerinden cevapladi. Adana’da kumarhaneler kurulacagi ve fuhus sektörünün patladigi iddialarini sert bir dille elestiren vali Ços, bu iddialari öne süren ve kamuoyunu yönlendirmeye çalisan dar zihniyetli insanlara karsi, is dünyasinin sesini yükseltmesi çagrisinda bulundu. Vali Ços, bu söylentileri ortaya çikaranlari, Adana’nin büyümesini engellemek isteyenlere baglayarak; “Yatirimlarin önü kesmek isteyenlerin karsisinda durulmali” dedi.


MÜSIAD: GOLF SAHASINDA SAKINCA YOK

ÇUKUROVA Pres gazetesine demeç veren MÜSIAD Adana Sube Baskani Bilal Nadir Gök, “Bu iddialarin tamami bölgemizin gelismesinin önünü kesmeye yöneliktir. Bu hükümet politikasina da terstir. Ayrica kentimizin dokusu buna uygun degildir” diyerek iddialari yalanladi. Karatas yakinlarinda yapilacak olan golf sahasi elestirilerine de cevap veren Gök, “Golf sahasi kumarhane için yapilmiyor. Golf için gelen her turist, geldigi yere kisi basina 10 bin dolar birakiyor. Golf sahasi yapilmasinda bir sakinca yok” diye konustu.


AKP MILLETVEKILLERI SESSIZ!

KUMARHANELER kurulduklari sehirden topladiklari paralari, kisa sürede yurtdisina tasidiklarindan kentin yoksullasmasina neden olmaktalar. Kumarhanelerle birlikte mafya, çek senet tahsilâtçiligi, fuhus ve uyusturucuda artis oluyor. Kumarhanelerin toplum, aile ve bireyler üzerinde olumsuz etkisi biliniyor. Islami degerleri temsil etme iddiasindaki AKP Hükümetinin, Adana’yi kumarhaneler sehri yapma projesini halktan gizli ve utangaçça yürüttügü düsünülüyor. Adana’nin kumarhane kenti olmasi projesi Adana kamuoyunda ciddi yer tutarken, AKP’li milletvekilleri ve yöneticileri sessiz kalmayi tercih ediyor.

Evrensel



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı