?LISELERDE GERICILIGE GEÇIT VERMEYECEGIZ?

?LISELERDE GERICILIGE GEÇIT VERMEYECEGIZ?

Liselerde yandas müdürlere, baskilara, çag disi uygulamalara karsi baslayan ayaklanmalar hizla yayiliyor.

 

Lise yönetimine karsi “LISELERDE GERICILIGE GEÇIT VERMEYECEGIZ”

Liselerde yandas müdürlere, baskilara, çag disi uygulamalara karsi baslayan ayaklanmalar hizla yayiliyor.

Son olarak Türkiye Liseliler Birligi’nin ‘Liselerde Gericilige Geçit Vermeyecegiz’ basligiyla imzaya açtigi bildiri metninde imzaci Lise sayisi 365’e ulasti. Kampanyaya Ordu merkez ve ilçelerde bulunan toplam 15 lise de destek veriyor. Liseli ögrenciler, bütün bu mücadelelerin parolasi çok açik: “Eylemlerin ortak paydasi ve sirtimizi yasladigimiz yegâne kuvvet Atatürk ve Cumhuriyet degerlerimizdir. Bugüne dek ne basardiysak bu parola yol isigimiz oldu, bundan sonra da böyle olacak.’’ denildi.

365 lisenin yayinladigi ortak bildiride Nazim’in dizelerinden alinti yapilarak ‘Biz ne mükemmel dostlariz ki/kelimesiz ve yazisiz/anlasiriz’ denildi. Bu büyük dayanismanin Türkiye’de tüm liseleri birlestireceginin ifade edildigi bildiride sadece liseliler degil bir zamanlar yolu bu siralardan geçen herkes dayanismaya çagrildi.

 

DESTEKÇILER ARASINDA IMAM HATIP LISESI DE VAR..

Istanbul, Ankara, Izmir, Sakarya, Mersin, Mugla, Diyarbakir, Edirne, Ordu, Adana, Bursa, Afyon, Konya, Antalya gibi  Türkiye’nin dört bir yanindan birçok lise gericilige karsi birlesti.  Imzaci liseler arasinda fen liseleri, anadolu liseleri, sosyal bilimler liseleri,  mesleki ve teknik liseler, temel liseler, güzel sanatlar liseleri ve imam hatip liseleri yer aliyor.  Imzacilar arasindaki Fatma Talip Kahraman Anadolu Imam HatipLisesi ve Keçiborlu Anadolu Imam Hatip Lisesi dikkat çekiyor.

ORDU’DAN DESTEK VEREN LISELER..

ORDU BILIM LISESI-ORDU ANADOLU LISESI-PERSEMBE ZEHRA SELALE ANADOLU LISESI-FATIH ANADOLU LISESI-ORDU GÜZEL SANATLAR LISESI-ORDU LISESI-ORDU ENDISTÜRI MESLEK LISESI-ORDU TICARET LISESI-FATSA ATATÜRK ANADOLU LISESI-ORDU SAGLIK MESLEK LISESI-ALTAS SAGLIK MESLEK LISESI-ATATÜRK ANADOLU LISESI-ORDU SOSYAL BILIMLER LISESI-GÜLYALI AYSE SAHIN ANADOLU LISESI-ORDU CUMHURIYET ANADOLU LISESI BULUNUYOR..

ORTAK BILDIRIDE KISACA SU GÖRÜSLERE YER VERILDI :

‘‘Bir genis, büyük merhaba herkese! Genis ve umutlu merhabalarin günlerine kosuyoruz. Türkiye’nin gelecegi, gelecegini insa etmek için kollarini siviyor, kalemlerini çekiyor! Karanligi aydinlikla bogacak mücadele alevleniyor. Atatürk gençligi mücadele bayragini daha da yükseltiyor!

 

Türkiye’de gericiligin özlemleri var. Atatürksüz, laik olmayan, çagdisi bir cumhuriyet ve gerici bir egitim sistemi… Yillardir kendi gençligini yaratmak isteyen, mevcut egitim kurumlarini da bu amaca göre sekillendirmek isteyen bir iktidar var. Ancak karsisinda, gücünü tarihinden alan, nesesini mücadelesine katarak büyüyen,  gülümseyen yüzleriyle gericiligin her çiktigi yerde yumruk olup tepesinde patlayan liseli gençler var. Okuluna, ülkesine ve arkadaslarina sahip çikan, umut dolu liseli gençler var. Hayati yasayan, her seye ragmen üreten, paylasan, sorgulayan ve gelecegini çizen liseli gençler var. Türkiye Liseliler Birligi var!

 

Okullarimizdaki çagdisi uygulamalar, müdür baskilari, engellemeler tüm liselerin ortak sorunu. Parasiz, laik, bilimsel ve milli egitim için mücadeleyi çogaltmak gelecegimizi elimize almak hepimizin sorumlulugunda. Istanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Vefa Lisesi ve Cagaloglu Anadolu Lisesi’ndeki arkadaslarimizi kutluyoruz.  Bütün bu mücadelelerin parolasi çok açik: eylemlerin ortak paydasi ve sirtimizi yasladigimiz yegâne kuvvet Atatürk ve Cumhuriyet degerlerimizdir. Bugüne dek ne basardiysak bu parola yol isigimiz oldu, bundan sonra da böyle olacak. Kültürümüze ve tarihimize hep birlikte sahip çikacagiz. Bu büyük dayanisma, Türkiye’deki tüm liseleri birlestirecektir. Bu büyük birliktelige güç vermeye sadece liseli arkadaslarimizi degil, bir zamanlar bu siralardan yolu geçen mezunlarimizi, ailelerimizi de davet ediyoruz.” denildi.. Kaynak; Yön Gazetesi