Liselilerin kantin boykotuna polisli baskin

Liselilerin kantin boykotuna polisli baskin

Istanbul`da Bayrampasa`daki Ismail Erez Endüstri Meslek Lisesi`nde ögrenciler pahali ve kalitesiz yemekleri nedeniyle kantini boykot ettiler. Okul yönetiminin tepkisi ise evden getirdiklerini bir arada yiyen ögrencileri polisle basmak oldu.

Bianet`ten Ekin Karaca`nin haberine göre, Istanbul`da Bayrampasa`daki Ismail Erez Endüstri Meslek Lisesi`nde ögrenciler kantindeki yemeklerin pahaliligini ve kalitesini protesto etmek amaciyla bu hafta basindan itibaren kantin boykotu baslattilar. Okul yönetimi ise kantini boykot eden ögrenciler birlikte yemek yerlerken, polisle birlikte sinifi basti.

Pazartesi günü bu konuda okulda bildiri dagitan ögrenciler kantine gitmek yerine evlerinden getirdikleri peynir, zeytini `paylasim ve boykot masalarinda` yemeye basladilar. Ögrencilerden A.Y. daha sonra olanlari söyle aktardi:

"O sirada okul müdürü, üç ögretmen ve üç sivil polis sinifa girerek yaptigimiz seyin yasak oldugunu ve yiyecekleri derhal toplamamizi istediler.
"Karsi çiktim ve kendi yemeklerimizi yemenin yasak olamayacagini, okul yönetimi tarafindan sinifa polislerin sokulmasinin ise sadece tehdit amaçli oldugunu söyledim.
"Bunun üstüne siniftaki diger ögrenciler baska siniflara gönderildi ve ben tek basima kaldim. Sonra beni çikartip müdürün odasina götürürlerken birkaç polis daha geldi."

Eksi sözlükte, ayni baslikta, geçtigimiz haftalarda ögrencilerin ögle arasinda giris çikislarini yasaklayan yönetimin, ögrencilerin ihtiyaçlarini sadece okul kantininden almasi dayattigi belirtiliyor. Okul yönetiminin boykot karari alan ve bildiri dagitan ögrencileri de teröristlikle suçladigi, ögrencilere ettikleri küfür ve hakaretlerle okulda `terör` estirdikleri belirtiliyor.

Okul yönetimi : “Çocugunuzu okuldan alin”
Olaylarin sorumlulugunun üzerine yikildigi anlasilan A.Y. daha sonraki gelismeleri su sekilde aktardi:

"Öglene dogru annem ve babam okula geldi. Okul yönetimi, ailem okula gelince beni okuldan almalarini istedi. Müdür, okuldan alinmamam durumunda beni polislere verecegini söyleyerek tehdit etti. Ailem de düsüneceklerini söyledi.

"Ben okuldan ayrilmak istemiyorum. Yanlis bir sey yaptigimi düsünmüyorum. Ailem de bu açidan arkamda duruyor."

soL