Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Lütfü Kahveci “bu iklimin yaratilmamasi gerekir, yasal sürecin baslatilmasi”

Lütfü Kahveci “bu iklimin yaratilmamasi gerekir, yasal sürecin baslatilmasi”

Esenler Belediye Meclisi’nin Haziran ayi ilk toplantisinda Iyi Parti Belediye Meclis Üyesi Lütfü Kahveci “Cumhurbaskaninin huzurunda Ayasofya’da çalisan bir din görevlisinin Mustafa Kemal Atatürk’e ettigi hakareti hatirlatarak, “bu iklimin yaratilmamasini

Haber/Hasan Gürsoy

Cumhur Ittifaki ve Millet Ittifaki gruplari ülke sorunlarina yönelik görüslerini açikladi.

AKP grubu, Taksim Camiinin açilisi, Karadeniz’de dogalgazin bulunmasi, Çamlica Kulesinin açilisi ve Esenler’de yapilacak olan Teknokent’in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan onaylanmasi hakkinda konustu.

Millet Ittifaki adina konusan Iyi Parti Belediye Meclis Üyesi Lütfü Kahveci ise CHP ve Iyi Parti gruplarinin ortak açiklamasini okudu. Açiklamada Cumhurbaskaninin huzurunda Ayasofya’da çalisan bir din görevlisinin Mustafa Kemal Atatürk’e ettigi hakareti hatirlatarak, “bu iklimin yaratilmamasinin gerektigini” söyleyip, yasal sürecin baslatilmasi gerektigi vurgulandi.

Sonrasinda yapilan tartismalar Atatürk’ün sahiplenilmesi noktasinda karsilikli olarak uzadi. Cumhur Ittifaki ve Millet Ittifaki temsilcileri kimin daha Atatürkçü oldugu konusunda yaristi.

Evet bunlar Esenler’in belediye meclisinde konusuluyor. Bugün mecliste tanik oldugumuz manzara, Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu’nun Esenler’den kopmasiyla benzerlik tasiyor. Esenler Belediyesinin Meclisi de, tipki baskani gibi Esenler’den uzak bir tablo sergiliyor.

Büyük büyük laflar ve ideolojik tartismalar; siz, biz tartismalari… Esenler Belediye Meclisi böyle! Son üç dakikada ise asagidaki gündem maddeleri el kaldir indir mantigiyla görüsülüp toplanti sonlandirildi.

  • Esenler ilçe sinirlari dahilinde kent temizligi için araç ve is makinesi kiralanmasi hizmet isi hakkinda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü teklifi
  • Otopark bedelinin tespiti hakkinda Imar ve Sehircilik Müdürlügü teklifi
  • Cadde ve sokak ismi verilmesi hakkinda Bilgi Islem Müdürlügü teklifi
  • Tahsis hakkinda Emlak ve Istimlak Müdürlügü teklifi


  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli