Tarih: 01.01.2018 00:00

Magarada kirbaçli fuhus iskencesi

Facebook Twitter Linked-in

Magarada kirbaçli fuhus iskencesi

Sorusturmada, çetenin kiz kardesini fuhustan kurtarmak isteyen bir kisiyi magaraya götürüp, çirilçiplak soydugu, esi ve küçük kizinin önünde kirbaçla iskence ettigi tespit edildi. Savci iddianamede, fuhus yapmak istemeyen kadinlara çete liderinin magarada ’Kara Hallos’ ismini verdigi özel kirbaçla iskence yaptigi, hamile kalan kadinlarin igne vurularak çocuklarinin düsürüldügü, kadinlara hap ve eroin verildigini kaydetti.
 
Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciligi’nca Sanliurfa’da yürütülen fuhus sorusturmasinda, çetenin korkunç iskence yöntemleri ortaya çikti. Fuhus evinden kaçan bir kadinin polise siginmasi sonucu ortaya çikarilan çete ile ilgili örgüt lideri oldugu iddiasiyla Halil K.’nin da aralarinda bulundugu 11 kisi hakkinda sorusturma baslatildi. Sorusturma sonunda çete ile ilgili hazirlanan iddianamede, çarpici ayrintilar yer aldi. Yapilanmayi suç örgütü olarak tanimlayan savci; 12 süphelinin örgütlü sekilde, ’Insan ticareti yapma’, ’Kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’, ’Silahla yaralama’, ’Fuhusa sevk etme, fuhus yapilmasini saglama’, ’Fuhusa yer temin edip, aracilik yapmak’ suçlarini isleyerek, menfaat temin ettiklerini kaydetti.
 
HAMILE KADINLARA IGNE YAPARAK ÇOCUGUNU DÜSÜRÜYORLAR
 
Örgüt lideri Halil K.’nin, diger örgüt üyeleriyle arasinda hiyerarsik bir yapinin bulundugunu belirten Savci, örgütün gizlilik boyutunun oldugunu, konusmalarda sifreli kelimeler ve kod isimler kullanildigini vurguladi. Fuhus yaptirilan kadinlarin hamile kalmasi durumunda saglik kabini görevlisi Halil D.’nin getirilerek, hamile kadina igne yaptigini belirten Savci, ana rahminde olan çocuklarin düsmesinin saglandigini vurguladi. Iddianamede R.K. ve B.E.’nin fuhus yapmak istemedikleri zaman, dayakla cezalandirildiklari da belirtildi. Iddianamede magdur kadinlarin günde en az 15 kisiyle birlikte olmak zorunda kaldiklari da yer aldi.
 
KARDESINI KURTARMAK ISTEYENE MAGARADA KIRBAÇLI ISKENCE
 
Iddianamede çetenin cezalandirma amaciyla kullandigi iskence yöntemlerine de yer verildi. Iddianameye göre, zorla fuhus yaptirilan B.E.’nin agabeyi Y.E., kardesini kurtarmak istedi. Bunun üzerine çete lideri ve üyeleri Y.E.’yi kaçirarak bir magaraya götürdü. Burada çirilçiplak soyulan Y.E., esi ve küçük kizinin gözü önünde çete lideri tarafindan kirbaçla dövüldü. Savci’ya ifade veren Y.E.,saat 23.00 siralarinda örgüt lideri ve silahli üyeleri tarafindan kaçirildigini belirterek, "Tabanca ile kafama vurarak, bir magaraya götürdüler. Magaraya iki kirbaç getirildi. Örgüt üyeleri kirbaçla sirayla beni dövdü. Ellerindeki tabanca ile önce kafama vurup, sonra ayaklarimin önüne ve kulagimin yanina ates ettiler. Elbiselerimi çikarip esim ve küçük kizimi magaraya getirdiler. Çiplak fotografimi çektiler. Esimi yatirip, tecavüz edeceklerini söylediler. Iskence sabaha kadar devam etti"dedi.
 
Iskence ile ilgili ifadesi alinan Y.E.’nin esi Z.E. ise silahli kisiler tarafindan çocuguyla birlikte evden alindigini belirterek, "Magarada Halil K. ve 4 kisinin esimi kirbaçladigini gördüm. Halil K. gelerek bana tokat atti"dedi. 
 
Adresi tespit edilen magarada arama yapan polis siyah bantla sarilmis, 87 santim uzunlugunda kirbaç ve 4 adet bos kovan ele geçirdi.
 
FUHUSA ZORLANAN KADININ 15 YASINDAKI KARDESIYLE ILISKIYE GIRMIS
 
Iddianamede, çete lideri Halil K.’nin zorla fuhus yaptirdigi R.K.’nin 15 yasindaki kardesi M.K. ile cinsel iliskiye girdigi ve daha sonra fuhus yaptirdigi da belirtildi. Halil K. hakkinda 15 yasindaki M.K. ile cinsel iliskiye girmek suçundan ayri bir sorusturma yürütüldügü kaydedildi. Fuhus çetesini takip eden Sanliurfa Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, örgüte ait evlerden birine operasyon yaparak, Fatma A. ve Ibrahim G.’yi gözaltina aldi. Fatma A.’nin gözaltindayken örgüt lideri Halil K.’yi telefonla arayarak, avukat ve yemek göndermesini istedigi de iddianameye yansidi.
 
ISKENCE SESLERI TELEFONDA
 
Çete üyelerinin telefonlarinin takibe alinmasi ile örgüt lideri Halil K.nin kirbaçli iskenceleri kayit altina alindi. Telefon dinlemelerinde, arka plandan bir kisiye kirbaçla vuruldugu ve bagirma seslerinin net olarak seçilebildigi tutanaklara yazildi. Bagirma seslerinde iskenceye ugrayan Y.E.’nin, "Ahh yaniyor yaniyor" dedigi belirtildi. Örgüt liderinin telefonla konustugu sirada, arka plandan, dayak yiyen bir kadinin inleme seslerinin de geldigi belirtilirken, savci telefondan gelen inleme seslerinin kirbaçli iskenceye maruz kalan Y.E.’nin esine ait oldugunu belirtti. Dinlemelerde örgüt liderinin Fatma A. adli kadini çagirdigi ve kadinin iskenceden korktugu için gitmek istemedigi de tespit edildi.
 
"KARA HALLOS ISIMLI KIRBAÇLA BIZI DÖVÜYORDU"
 
Sorusturma kapsaminda ifadesi alinan Y.E.’nin kardesi B.E., bir eve hapsedilerek, günlerce siddete maruz kaldigini belirterek, "Defalarca dövüldüm. Itaat etmezsem, taninmayacak hale gelene kadar döveceklerini söylediler. Sürekli dayak yiyordum. Çete üyeleri benimle zorla cinsel iliskiye girdiler. Erkeklerle iliskiye girebilmemiz için hap, esrar gibi uyusturucu veriyorlardi. Fuhustan kazanilan parayi asla bize vermiyorlardi. Halil K. daha çok para kazanmamiz için bizi magaraya götürüp, kendi özel yapimi kirbaçla kirbaçliyordu. Kirbacina isim vermisti. Özel olarak yaptirdigi ve bizleri dövdügü kirbacin adina ’Kara Hallos’ diyordu. Fuhus yapmamayi birkaç kez dile getirdim. Halil K. beni defalarca kirbaçladi. Abim çete liderine pesimi birakmasini söylemisti. Bu nedenle abimi magaraya götürüp, yengem ve çocugunun önünde kirbaçla sabaha kadar dövdü"dedi.
 
"YORULUNCAYA KADAR KAMÇIYLA ISKENCE"
 
Ifadesinde fuhustan kazanilan günlük paranin yaklasik 2 bin lira oldugunu belirten B.E., "Fuhustan gelen para az oldugu zaman Halil K. bizi magaraya götürüyordu. Fatma A.’yi az para geldigi için defalarca kamçiliyordu. Sonra yoruluncaya kadar bizi kamçiliyordu. Bu islem sabaha kadar devam ediyordu. Sabah bizi fuhus yaptigimiz eve geri gönderiyordu. Halil K.’ya hamile oldugumuzu söyledigimizde kizarak, bagirdi. Birini arayarak, hamile kadinlar oldugunu ve çocuklarin düsürülmesi gerektigini söyledi. Aksam saglik kabininde çalisan bir kisi geldi. Bize igne yaparak, hap verdi. 2 gün sonra karnimdaki çocuk öldü. 2 gündür karnimda ölen çocukla duruyormusum. Karnimda ölen çocuk 3 aylikti "diye konustu.
 
HAFTADA 4 KEZ KIRBAÇLI ISKENCE 
 
Kadinlara günde birer içimlik eroin verildigini söyleyen B.E., "Eroini geri çevirme sansimiz yoktu. Çünkü dövüyorlardi. Kaçmayi denedim. Çete üyelerinden biri beni yakaladi ve tekrar eve götürdü. Tekme tokat döverek, patrona teslim ettiler. Bizi ölümle tehdit ediyorlardi. Haftada 4 kez Halil K. tarafindan kirbaçlaniyorduk."dedi.
 
"BIZI KIRBAÇLARKEN AGLAMAMIZDAN ZEVK ALIYORDU"
 
Fuhus yaptirilan kadinlardan R.K. da polise verdigi ifadesinde korkunç iskence yöntemlerini anlatti. Halil K.’nin kadinlari magaraya götürüp kendi özel yaptigi kirbaçla kirbaçladigini belirten R.K., "Kirbaçladigi sirada aglamamizdan zevk aliyordu. Kardesim Halil K. tarafindan kandirilip, fuhusa sürüklendi. Sadece sigara parasi veriyorlardi. Kazanilan para bir gün öncekinden az ise hepimizi cezalandiriyordu. Tekme tokat döverek, ’Neden bu kadar az kazandiniz?’ diyordu. Bir gün sonra az para kazanirsak ceza artiyordu. Her gün paket halinde eroin getiriyorlardi. Bir süre sonra verilen uyusturucunun parasini da bizden istediler"dedi.
 
"KIRBACIN ACISIYLA YERE DÜSTÜM, YERDEYKEN BILE VURMAYA DEVAM ETTI"
 
Bir gece örgüt lideri tarafindan magaraya götürüldüklerini söyleyen R.K., "Bizi magaraya götürdüler. Halil K. elindeki silahla kardesimin ayaginin altina ates etti. Bizi magaranin içine soktular. Magaranin kapisina nöbetçi biraktilar. Halil K., Fatma A.’yi ’Neden az para getiriyorsun?’ diyerek kirbaçlamaya basladi. Kirbaci vurdukça Fatma çigliklar atarak, agliyordu. Sonra bana vurmaya basladi. Vurdukça kemiklerimin kirildigini saniyordum. Kirbacin acisindan yere düstüm. O’na ragmen vurmaya devam ediyordu. Benden sonra kardesimi kirbaçlamaya basladi. O da acisindan agliyordu. Magara kapisinda nöbet tutan çete üyeleri, biz agladikça gülüyordu. Yorulduktan sonra bizlere vurmayi birakiyordu. Bizi cezalandirmak için kullandigi kirbaç özel yaptirilmisti. Kirbaca ’Kara Hallos’ diye isim takmisti. Fatma da kaçmak istedi. Yakalandiginda Halil K. ve adamlari bayiltana kadar dayak attilar"dedi.
 
KADINLARA ARABADA FUHUS YAPTIRDILAR
 
Sorusturma kapsaminda fuhusa sürüklenen kadinlarin kullandigi telefonlar siki bir sekilde takip edildi. Teknik takip sonucunda magdur kadinlarin sik sik örgüte ait araçla fuhus yapmak için ormanlik bir alana gönderildikleri tespit edildi. Kadinlarin müsteriyle bulustuktan sonra ormanliga gidip, araba içinde cinsel iliskiye girdigini belirten savci, bulusma noktalarinda önlem aldigini ve tüm delillerin kaydedildigini belirtti. Polisin, magdur kadinlarla cinsel iliskiye giren erkekleri de emniyete davet ederek, fotograftan teshis islemi yaptirdigi ifade edildi.
 
ÖRGÜT LIDERINE 113 YILA KADAR HAPIS ISTENDI
 
Örgütle ilgili yeterli delilin toplanmasinin ardindan, Cumhuriyet Savcisi operasyon için talimat verdi. Bunun üzerine 2012 yilinin Mayis ayinda fuhus çetesine yönelik eszamanli operasyon yapildi. Operasyonda aralarinda örgüt lideri Halil K.’nin da bulundugu 12 kisi yakalanarak gözaltina alindi. Operasyonda bir adet tabanca, bir adet av tüfegi ve çok sayida delil niteliginde esyaya da el konuldu. Aralarinda örgüt liderinin de bulundugu 4 kisi tutuklanirken, diger süpheliler tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. Cumhuriyet Savcisi’nin olayla ilgili hazirladigi iddianamede örgüt lideri Halil K. ve yardimcisi Bülent Y.’nin 8 ayri suçtan 113’er yila kadar hapisle cezalandirilmasini istedi. Savci, diger süpheliler için de degisen oranlarda hapis cezasi istedi.
 
ÖRGÜT LIDERI: INSAAT ISÇISIYIM, KIRBAÇLA KIMSEYE VURMADIM
 
Iddianamenin kabul edilmesi ile fuhus çetesinin yargilanmasina Diyarbakir 8’inci Agir Ceza Mahkemesi’nde baslandi. Davanin ilk durusmasina tutuklu saniklar Halil K., Bülent Y., Ömer. F. ve Abdullah D. katildi. Mahkemede sosyal durumu sorulan örgüt lideri Halil K. insaat isçisi oldugunu söyledi. Diger örgüt üyeleri ise makina operatörü, seyislik, cam ustasi, berberlik, kamyon tamirciligi, insaatta boyacilik gibi islerde çalistiklarini söyledi. Savunmasi alinan Halil K., kimseyi fuhusa zorlamadigini ve kirbaçla dövmedigini belirterek, "Suçlamalari kabul etmiyorum. Kimseden zorla para istemedim. Kimseyi fuhusa zorlamadim. Magdurum, tahliyemi istiyorum"dedi.
 
Durusmada söz hakki verilen diger saniklar da üzerlerine atili suçlamayi kabul etmediklerini belirterek, tahliyelerini istediler.
 
AVUKAT: MAGDURLARIN FUHUSTAN SABIKASI VAR, ITIBARLI INSANLAR DEGILLER
 
Davanin ilk durusmasinda söz hakki alan örgüt lideri Halil K.’nin avukati Eyüp Oktay ise ilginç bir savunma yapti. Iki magdur kadinin fuhustan sabikasi oldugunu belirten üvukat Oktay, "Iki kadinin fuhustan sabikasi vardir. Itibarli insanlar olsalardi ifadelerine bir ölçüde itibar edilirdi. Suçlamalarda bulunan insanlar muteber insanlar degillerdir. Bunlarin fuhus, gasp gibi bir sürü olaylari var "dedi.
 
Davanin son durusmasinda esas hakkindaki görüsünü açiklayan Cumhuriyet Savcisi, çete lideri ve üyelerinin suçlarinin sabit oldugunu belirterek, cezalandirilmalarini istedi. Mahkeme, eksiklerin giderilmesi ve esas hakkindaki mütalaaya karsi savunma yapilabilmesi için süre vererek, durusmayi erteledi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —