Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Mahsur kalan madencinin esi: Bizi bitirdiler

Mahsur kalan madencinin esi: Bizi bitirdiler

Karaman`da su patlamasi sonucu çöken ocakta mahsur kalan isçilerden Mehmet Bahar`in esi Emis Bahar madenin kötü kosullarina ve yetkililerin umursamazligina isyan etti.

Mahsur kalan madencinin esi: Bizi bitirdiler

 Karaman’da su patlmasi sonucu çöken ocakta mahsur kalan isçilerden Mehmet Bahar’in esi Emis Bahar madenin kötü kosullarina ve yetkililerin umarsamazligina isyan etti.

Karaman’in Ermenek ilçesinde meydana gelen su patlamasi sonucu ocakta mahsur kalan 18 isçiden Mehmet Bahar’in Esi Emis Bahar esinin 3 aydir maas alamadigini ve çocuklarinin her geçen saat babalarini daha fazla sormaya basladiklarini anlatiyor.

Isyanin gözyaslariyla anlatan Emis Bahar, çalisma kosullarinin kötülügünü ve geçim sikintilarini belirterek "Içeriden sag çiksalar ne yapacagiz? Üç aydir bizi yedirdiler, bitirdiler. Maaslarini düzgün vermediler. Elimizde yiyecek ekmek koymayincaya kadar ugrastilar. Simdi de canlarini aldilar. Sag çiksalar ne olacak, çikmasalar ne olacak? Maaslarini düzenli vermezlerdi. Ekmeklerini ellerinden aldilar. Servislerini ellerinden aldilar. Güneyyurt`u yediler bitirdiler. Güneyyurdu bitirdikleri gibi her tarafi bitirdiler" dedi.

Iki buçuk yasindaki kizinin "Babam nerede? Suyun içinde mi kalmis? Babam öldü mü?” gibi sorularina cevap bulamadigini anlatan Bahar, sözlerine söyle devam etti " iki buçuk yasinda bir kizim var. `Babam nerede, suyun içinde mi kalmis, çiplak mi kalmis? Nerede babam` der. Çocuguma diyecek cevap bulamiyorum. Bunlarin hesabini nerede verecekler? Allah`im, güzel Allah`im, bunlarin yaptiklarina göre içeriden sag selamet çiksinlar. Borçluyuz, dertliyiz. Ev aldik, kredi çektik. Bir sene oldu, evine yurduna doymadan. Bizim halimiz ne olacak? Bitirdiler bizi, bitirdiler. Bugünü yarina atarlar, yarini öbür güne atarlar. Üç aydir maas yüzü görmeyiz. Eller bayram yapti, biz yapamadik, eller kurban kesti, biz kesemedik. Bu darligin bir bollugu olurdu ama olmuyor iste, olmuyor. Dün ögleden beri içeride sag adam mi kalir? Memuruz deyip gezerler. Isçilerin sirtindan memurlar... Ama bunlari süründürmeli. Hepsini süründürmeli"



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli