Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Malatya`da linç girisiminde ikinci gün!

Malatya`da linç girisiminde ikinci gün!

Malatya`da Sürgü Beldesi`nde, sahurda evinin önünde davul çalinmasina karsi çikan bir ailenin evinin taslanip camlarinin kirilmasiyla baslayan gerginlik gece de sürdü

Malatya `da Alevi ve Sünnilerin birlikte yasadigi Sürgü Beldesi`ndeki gerginlik dün gece de devam etti. Alevi Evli ailesinin evine dogru dün gece de bir grubun yürüyüse geçtigi, evlerinin önünde ates açildigi iddia edildi. Malatya Valisi Ulvi Saran sosyal paylasim sitesi Twitter `daki hesabindan yaptigi açiklamada, "Sadece (önceki günden) kalan ufak çapli bir gerginlik var. Sürgü`deki durum genel olarak sakin ve kontrol altinda." dedi ve sagduyu çagrisinda bulundu. 

Vali Saran, sosyal medyada "Sürgü`de 500 kisinin toplandigi ve evi kusattigina dair yer alan haberlerin" de gerçekleri yansitmadigini söyledi. 
Olaylari protesto etmek için Istanbul Taksim Meydani`nda veAnkara Güven Park`ta dün gece gösteriler yapildi. AKP , CHPve BDP `li milletvekilleri, Evli ailesinin yaninda görüsmelerde bulunuyor. CHP milletvekili Veli Agbaba, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, "Sürgü`de ilk yapilmasi gereken sukuneti saglamaktir. Bu büyük oranda basarildi." ifadelerini kullandi

 

 

Sürgü Beldesi`ndeki gerginligin iki gün önce Alevi Evli Ailesi fertlerinin, sahurda kapilarinin önünden geçen davulcuya "Burada davul çalmayin" demesi ve davulcunun buna tepki göstermesi üzerine basladi. Tekbir getirip sloganlar atan 50- 60 kisilik saldirgan grubunun Evli ailesinin evinin önünde toplandii, evi taslayip camlarini kirdi. Evin yanindaki ahir da yakildi. 

Evleri taslanan ve ahiri yakilan Hüseyin Hasan Evli, "Bizim istedigimiz birlik beraberlik. Kardes kardes yasamak istiyoruz. Biz böyle olaylar istemiyoruz. Çünkü neden? Çorum`da yasandi, Maras`ta yasandi, Malatya `da yasandi da ondan. Biz kalkip da bugüne kadar kimseyi incitmedik" dedi. Leyla Evli de, olaylar sirasinda cep telefonu ile kaydettigi görüntüleri ve eve atilan taslari basin mensuplarina gösterdi. 

"Bizi linç etmeye geldiler" diyen Leyla Evli, sunlari söyledi: "Bizi öldürmeye gelmisler, zaten adamlarin amaci belliydi. `Kürtlere ölüm`, `Alevilere ölüm`, `Sizi burada barindirmayiz, gidin buradan, gitmeseniz de biz sizi öldürecegiz` diyerek bizi tehdit ettiler. Biz sadece bir gece öncesinde dedik ki pencereyi açtik, `Bizi rahatsiz etmeyin biz uyuyoruz, oruç da tutmuyoruz. Ertesi sabah erkenden 4-5 kisi ise gidecegiz` dedik. Toplanan kalabalik, `Biz Sivas katliami gibi yapacagiz`, `Madimak`taki gibi yapacagiz, yakacagiz sizi` dediler."



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false