Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Maltepe Belediyesi Karla Mücadeleye Hazir

Maltepe Belediyesi Karla Mücadeleye Hazir

Maltepe Belediyesi tüm kenti etkisi altina almasi ve dört gün sürmesi beklenen yogun kar yagisina karsi tüm birimleriyle alarma geçti. Baskan Ali Kiliç'in talimatlariyla tüm ekipler 24 saat kesintisiz görev yapacak.

Haber/Elmas AYDOGAN

Ocak ayi içindeki kar yagisinda çok basarili bir sinav veren Maltepe Belediyesi bu aksamdan itibaren baslamasi beklenen siddetli kar yagisina  karsi tüm hazirliklarini tamamladi. Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç önlemleri son kez gözden geçirmek üzere baskan yardimcilari ve ilgili birim müdürleriyle toplandi.  Toplanti sonunda Maltepe'de karla mücadele için görev yapacak personel ve ekipmanlarla yapilacak islemler söyle belirtildi:

Fen Isleri Müdürlügü ekiplerinin tamamladigi hazirlikta Maltepe genelinde 40 personel, 3 kamyon, 2 kamyonet olmak üzere 5 kar küreme ve tuzlama aracinin yani sira 1 greyder,3 yükleyici kaziyici kepçe, 3 zincirli 7 tonlu elle tuzlama araci ve ilçe genelinde iki yükleme noktasi ile 600 ton tuz ile diger tüm ekipmanlarla 7 gün 24 saat görev yapacak.


 
Temizlik Isleri Müdürlügüne bagli  10 kamyonet, 2 yükleyici kaziyici kepçe, 4 operatör, 6 denetim araci, 6 denetim görevlisi ve 110 personel  ilçe genelinde hazir bulundurulacak. Kamu kurum kuruluslari, okullar ve ibadethanelerin giris ve bahçeleri ile E-5 üstü kaldirimlarin tuzlama ve küreme çalismalari Temizlik Isleri Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilecek.

Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan  62 personel görevlendirilirken, 4 adet 2,5 ton master araç, 2 adet 7,5 ton kamyonet, 1 adet 25 ton kamyon, 1 adet yükleyici kaziyici kepçe, 3 adet binek araç ve 2 adet sepetli araç (bom) sahada görev yapacak.

Veteriner Isleri Müdürlügü ise karla mücadele kapsaminda 2 hayvan kurtarma araci ve 3 mama dagitim araci ile sahada görev alacak. Sokak hayvanlarina yönelik besleme ve acil müdahale  hizmetine araliksiz devam edecek.

Hastane Müdürlügü 4 ambulans  ve personelleri ile kriz yönetiminde görev alacak.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü  tarafindan karla mücadele programinda yasli, engelli ya da bakima itiyaç duyan tüm ihtiyaç sahibi vatandaslara 4 çesit sicak yemek dagitim destegi kesintisiz yapilacak. Ayrica, Sosyal Destek Hizmetler Müdürlügü ve AFAD isbirligi ile karla mücadele kriz yönetimi süreci bitene kadar Altayçesme Mah. Çamlik Sok. E-5 Ankara istikameti benzin istasyonu yaninda konumlandirilacak mobil araçtan hergün 1500 kisi kapasiteli çorba dagitimi yapilacak.
Sivil Savunma birimi tarafindan Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde karla mücadele sürecinde  ise 2 arama kurtarma araci, 1 tamir bakim araci ve evsizleri tespit etmek üzere  2 zabita araci sahada görev alacak.
EKIPLER 7/24 ISBASINDA
Maltepe genelinde olasi bir kar yagisinda acil bir durumla karsilasan vatandaslar, Fen Isleri Müdürlügü’ne ait 0216 388 22 23 ve 0216 458 99 99 (dâhili:2009) numaralarini arayarak, olusturulan kriz masasina aninda ulasabilecek. Ayrica, Maltepeliler  Afet Acil Durum Yönetim Merkezi’ne ait 0216 417 70 00 numarali hattan acil durumlari bildirip, destek isteyebilecek.



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli