Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Maltepe'de tek ses, tek yürek "Ata'ya saygi zinciri" olusturuldu

Maltepe'de tek ses, tek yürek "Ata'ya saygi zinciri" olusturuldu

Maltepe'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yilinda "Ata'ya saygi zinciri" olusturuldu.

Haber/Elmas AYDOGAN

Binlerce Maltepeli, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle Küçükyali sahilinde Ata’ya saygi zinciri olusturdu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 83’üncü yildönümünde saat 9’u 5 geçe ilçede hayat dururken, hüzün ve gözyaslari içerisinde Ata’sini anan Maltepelilere “Atatürk’ün Gözleri” tablosunu denizden çikaran dalgiçlar da eslik etti.

Maltepe’de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatini kaybettigi saat 9’u 5 geçe hayat durdu. Çalan siren ve kornolarin ardindan ECA Elginkan Ilkokulu’nda düzenlenen resmi törende Atatürk anitina çelenk konulurken, ellerine bayraklarini ve Atatürk posterlerini alan binlerce Maltepeli de, belediyenin düzenlemis oldugu etkinlikte Küçükyali sahilinde Ata’ya saygi zinciri olusturdu. Belediye Baskani Ali Kiliç basta olmak üzere anma programina Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Baskonsolosu Seniha Birand Çinar da katildi.

Tek ses ve tek yürek Atalarina saygi durusunda bulunan Maltepelilere aralarinda Japon Deprem Uzmani ve dalgiç Yoshinori Moriwaki’nin de yer aldigi dalgiçlar eslik etti. Ata’ya Saygi Dalisi etkinliginde uzun yillardir Istanbul’da çalisan, Atatürk asigi Ingiliz ressam Ned Pamphilon’a ait “Atatürk’ün Gözleri” tablosu, Atatürk posteri ve dev Türk bayragi ile KKTC bayragi sönmeyen mesaleler esliginde denizden çikarildi. 

BELEDIYE KOROSUNDAN KONSER

Hüzün ve gözyaslari içerisinde anmaya katilan Maltepelilere, daha sonra Maltepe Belediyesi Korosu da katildi. Gazilerin de katildigi anma programi kapsamindaki konserde Atatürk’ün sevdigi sarkilar ve marslar seslendirildi. “Ata Bari” ve “Vardar Ovasi” isimli sarkilara eslik eden Maltepeliler Cumhuriyet ve Atatürk’e bagliliklarini bir kez daha gözler önüne serdiler.

 



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli