Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Maltepe’de Tiyatro Günleri basliyor

Maltepe’de Tiyatro Günleri basliyor

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayisiyla “Tiyatro Günleri” etkinligine ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor. “Kültür ve sanatin yeni adresi” sloganiyla özellikle pandemi döneminde çalismalarini y

Haber/Elmas Aydogan

21-27 Mart tarihleri arasinda her gün saat 20:00’de düzenlenecek Tiyatro Günleri’nde sahne dünyasinin sevilen isimleri, sezonun birbirinden iddiali yapimlari, öyküleri Maltepeli sanatseverlerle bulusacak. Oyunlarin gösterimleri ücretsiz gerçeklesecek.

SAVAS KARSITI OYUNLA BASLAYACAK 

Tiyatro Günleri, 21 Mart tarihinde Maltepe Belediye Tiyatrosu ve 23 ülkenin temsil edildigi Avrasya Tiyatrolar Birligi’nin (Eurasia Theatre Association) ortak projesi  “Serefine Insanoglu” isimli oyunun gösterimiyle perdelerini açacak. Prof. Dr. Toygun Orbay’in kaleme aldigi oyunda, insanoglunun savasa neden ve hangi sebeplerden dolayi karsi çikmasi gerektiginin öyküsü anlatilacak. Ünlü Bulgar yazar Stefan Tsanev’in yazdigi, Deniz Özmen’in yönetecegi “Büyük Iskender’in Ati” isimli oyunda akillilik ve delilik, bu dünya ve öteki dünya arasinda kalan insanoglunun hazin ve komik öyküsü sahneye tasinacak. 

BERNA LAÇIN MALTEPE’DE
 Ünlü oyuncu Berna Laçin, gerçek bir hayat öyküsünden yola çikilarak yazilan “Hayal Saticisi” isimli tek kisilik oyunuyla sahne alacak. Yazar ve akademisyen Zehra Ipsiroglu’nun kaleme aldigi oyun geçtigimiz ocak ayinda gösterime basladi. Laçin, evde aile içi siddetle ezilen Kadife, kendi islettigi fal kahvesinde Falci Serpil olarak ikili yasanti süren ve kim oldugunun sinirlari karisan Kadife ve Serpil’in hikâyesini mizahi bir dille, kara mizah seklinde sahneye tasiyacak. 

BÜYÜK USTA AZIZ NESIN’DEN UNUTULMAZ OYUN
Sariyer Belediye Tiyatrosu, usta mizah yazari Aziz Nesin’in yazdigi, Gökhan Bulut’un oyunlastirip yönettigi  “Nesin’den Azizlikler” isimli oyunu, oyuncu Emre Karayel'in  “Erkek Akli Oksimoron” isimli tek kisilik oyunu da  izleyicilerin karsisina çikacak. Ünlü oyuncu Oya Basar ve Ebru Kural “Plastik Asklar” isimli oyunla sahne alacak. Oyunda farkli geçmislerden, serüvenlerden gelen iki kadinin mayis ayinda Hidirellez gününde kendi baharlarini nasil karsilayacaklarinin öyküsü sunulacak.

KAPANIS IKINCI BAHAR’LA OLACAK
Tiyatro Günleri, usta oyuncular Cihat Tamer ve Suzan Aksoy’un basrollerini paylastigi  “Ikinci Bahar” isimli oyunun gösterimiyle sona erecek. Yazar Alfonso Paso’nun yazdigi Serkan Budak’in yönetecegi “Askin ve mutlulugun yasi yoktur” temasiyla yola çikilan oyunda yalnizligin, hastaliklarin, mutsuzlugun gölgesinde bir hayat yasayan Nihal Hanim ve Orhan Bey’in ikinci baharlarini yasama öykülerine yer verilecek. 

ETKINLIK TAKVIMI
21 Mart Pazartesi- Serefine Insanoglu 
22 Mart Sali- Büyük Iskender’in Ati 
23 Mart Çarsamba- Hayal Saticisi 
24 Mart Persembe- Nesin’den Azizlikler 
25 Mart Cuma- Erkek Akli 
26 Mart Cumartesi- Plastik Asklar 
27 Mart Pazar- Ikinci Bahar 



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli