Bugün, 19 Ekim 2024 Cumartesi

MALTEPE FORUM PARKIN ''GEZI PARKI'' OLAN ISMI GERI ISTIYORUZ

MALTEPE FORUM PARKIN  ''GEZI PARKI'' OLAN ISMI GERI ISTIYORUZ

Maltepe Forum; “Bizler Maltepe’de yasayanlar, yasadigimiz bölgede irkçinin adini bu parka verilmesini asla kabul etmiyoruz” diyerek basin açiklamasinda bulundular.

Haber/ Elmas AYDOGAN

Mülkü IBB ait olanMaltepe, Yali Mahallesi 16503, 16508, 16521 numarali adalarin güneybatisinda, Rihtim Caddesi ve Turgut Özal Bulvari arasinda yer alan parkinyasadigimiz bölgede irkçinin adini bu parka verilmesini asla kabul etmiyoruz diyen Maltepe Forum parkin  ''Gezi Parki'' olan ismi geri istiyoruz diye basin açiklamasi yaptilar.

 

Maltepe Forum Basin Açiklamasi;

 

KAMUOYUNA DUYURU!

Maltepe, Yali Mahallesi 16503, 16508, 16521 numarali adalarin güneybatisinda, Rihtim Caddesi ve Turgut Özal Bulvari arasinda yer alan park, bölge insaninin çok sik kullandigi bir alandir. Parkin bir kismi isletmecilere verilen kafeteryalarla özellestirilmis olsa da, diger kisimlari uzun süredir bölge insaninin dinlendigi, yürüyüs yaptigi bir alandir.

2013 yilinda Taksim’deki Gezi Parki’na Topçu Kislasi’nin yeniden yapilmasi için, parkta agaçlarin kesilmesine karsi yürütülen mücadele, bilindigi gibi tüm yurdu etkileyen, baskici ve otoriter yasalara ve düzenlemelere karsi bir direnis olarak büyüdü.

Günlerce devam eden bu direniste, yetkililerin emirleri ve polisin kullandigi orantisiz siddet sonucunda 7 gencimiz hayatini kaybettigi, onlarcasi da yaralandi.

Gezi parkindan sonra, her yerde parklarda devam eden forumlardan bir tanesi de Maltepe Forumu’dur. Forumun toplandigi park ise; o dönem adi olmayan, forum toplantilari sirasinda katilimcilarin ve bölge halkinin verdigi isimle “Maltepe Gezi Parki” idi.

Dönemin CHP’li Maltepe Belediye Meclisinde alinan kararla Parka “Maltepe Gezi Parki” adi verildi ve isim tabelasi da parkin bir kösesine yerlestirildi. Dönemin AKP’li IBB yönetimi ise parkin mülkiyetinin kendilerinde oldugunu ifade ederek, siyasi bir restlesmeye gitti.

Aradan geçen 7 yilda Maltepe Belediyesi’nde siyasi parti degismedi ( belediye baskani degisti ama hala CHP yönetiminde), IBB de ise 20 yila yakin devam eden AKP iktidari degisti.

Bizler Maltepe’de yasayanlar, yasadigimiz bölgede irkçi fasistin adini bu parka verilmesini asla kabul etmiyoruz. Kendine sosyal demokrat diyen bir partinin belediyesinde oybirligi ile alinan bu karari tanimadigimizi, parkimiza bu ismin verilmesini kabul etmedigimizi tüm kamuoyuna ile paylasiyoruz.

 

 

Karar Özeti

Maltepe Ilçesi Park Isimlendirilmesi Hk.

Karar Tarihi

18 Kasim 2020

Karar No

1280

Karar Metni

Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisinin 09.03.2020 tarihli birlesiminde 2020/364 sayi ile komisyonumuza havale edilen teklif yazisinda;

BASKANLIK MAKAMINA

Cumhuriyetimizin önemli yazarlarindan Hüseyin Nihal Atsiz, yasamini tam yarisini, 35 sene Maltepe Köy içi mevkiinde yasamistir. Sayisiz siir ve kitabi bu bölgede yazmistir.

Maltepe ilçesi, Yali mahallesi 16503, 16508, 16521 no'lu adalarin güneybatisinda ve Rihtim caddesi ile Turgut Özal Bulvari arasinda yer alan isimsiz parkin " Hüseyin Nihal ATSIZ" parki olarak isimlendirilmesini, IYI Parti Grubu adina teklif ediyoruz denilmektedir.

KOMISYON GÖRÜSÜ: Maltepe ilçesi, Yali mahallesi 16503, 16508, 16521 no'lu adalarin güneybatisinda ve Rihtim caddesi ile Turgut Özal Bulvari arasinda yer alan isimsiz parkin " Hüseyin Nihal ATSIZ" parki olarak isimlendirilmesi teklifi incelenmis olup; Park Isimlendirilmesi talebi Komisyonlarimizca uygun görülmüstür.

Meclisimizin onayina arz olunur.”

Seklinde hazirlanan Harita Komisyonu raporu; Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisinin 8. Seçim Dönemi 2. Toplanti Yili, Kasim Ayi Toplantilarinin 18 Kasim 2020 tarihli 4. birlesiminde okunarak, yapilan isaretle oylama neticesinde raporun aynen ve Oybirligi ile kabulü kararlastirilmistir.



  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16 ° / 13.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı