Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Maltepe Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskanini Seçti!

Maltepe Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskanini Seçti!

Maltepe Kent Konseyinin alt meclisi olan Maltepe Kadin Meclisinin 7. seçimli genel kurulu gerçeklestirildi.

Haber/Elmas Aydogan

Maltepe Belediyesi Maltepe Kent Konseyi Dernekler Yerleskesin de  gerçeklesen Kent Konseyi Kadin Meclisi 7. genel kuruluna Maltepe Kent Konseyi baskani Eray Aydin, yürütme kurulu üyeleri Melek Köselerden, Cansu Eren ,Duygu Bozoglu, Elmas Çarpar, Eren Daglayan, Göktug Sagun, Gözde Sazak Akin, Ismail Polat, Münire Altok ,Hafize Erol, Sevda Arslan, CHP Maltepe Kadin Kollari baskani Songül Ayybirdi,  kamu kurum ve kuruluslari, dernekler, siyasi partiler, sendikalardan temsilciler katildi.

Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Cansu Eren’ in açilis konusmasinin ardindan, Divan Baskanligina Güner Karabat, katip üyeliklere ise Rozda Sengül  ve Müge Gürcag  seçildiler.  

Toplanti saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasi ile devam etti.

Açilis konusmasini Kent Konseyi baskani Eray Aydin “Bugün Dünya Kadin Haklari günü ve birçok kadin böylesi günden habersiz. Bizler Maltepe Kent Konseyi olarak kadina önem ve deger veriyoruz. Vermis oldugumuz bu degeri 8 kadin 4 erkekten olusan yönetimimizden görebilirsiniz. Tabii ki bu rakamlar kadin haklari için yeterlimi asla yeterli degil her türlü yönetim ve yönetim karar mekanizmalarinda kadin temsilci sayisini artirmak zorundayiz.

Gündemin maddelerine geçildi. Önceki dönem kadin meclisi baskani Sevda Arslan  faaliyet raporunu sundu ve ibra edildi.

Kadin meclisi baskanligina tek aday olarak talip olan Gülay Özel kürsüye gelerek kendisini tanitti. Ardindan seçimlere geçildi.Yapilan seçimde Gülay Özel baskanliga seçildi. Gülay Özel konusmasinda Kent Konseyinde bulunan kadinlara tesekkür etti.

Daha sonrada yürütme kurulu üyeleri seçimi çarsaf liste ile gerçeklesti.

Kent Konseyi Kadin Meclisi yürütme kurulu  ise su isimlerden olusuyor: Andaç Yüzer, Feride Akyildiz Bircan, Tijen Canayakin, Nilgün Göktürk, Çigdem Turanli, Seda Kahraman, Derya Doygun, Tahira Gür, Adile Çinar, Asiye Sahin, Seda Atagül Kebabci, Songül Zohrap

 



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı