Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Maltepeli Binlerce Kadin Sevgi Sofrasinda Bulustu

Maltepeli Binlerce Kadin Sevgi Sofrasinda Bulustu

Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü dolayisiyla Maltepeli binlerce kadina yemek verdi. Maltepe Belediyesi'ne ait Seyir Tepesi Sosyal Tesisleri ve Sevgi Kafe’de iki gün süren organizasyonda yaklasik 6 bin 500 sevgi sofrasina katildi.

Haber/Elmas AYDOGAN

Maltepe Belediyesi, ilçenin 18 mahallesinde binlerce kadini “sevgi sofrasi”nda bulusturdu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlikte kadinlar felekten bir gün çalarken Belediye Baskani Ali Kiliç da onlari yalniz birakmadi. Tek tek masalari dolasarak kadinlari dinleyen Kiliç, kadinlar gününü kutlarken kiz çocuklarinin okutulmasina vurgu yapti.
Maltepe Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü, 7 Mart’ta Zümrütevler’deki Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde, 8 Mart’ta ise Küçükyali Sevgi Kafe’de kadinlar onuruna yemek programi düzenledi. 8 Mart Emekçi Kadinlar Günü dolayisiyla düzenlenen ve yaklasik 6 bin 500 kadinin katildigi yemek renkli anlara da sahne oldu. Komedyen ve “stand-up”çu Yusuf Öztürk’ün kadin-erkek iliskileri üzerine sorulari, anlattiklari fikralar ve okudugu siirlerle büyük bir eglenceye dönüsen yemekte kadinlar yer yer dans etti ve çesitli oyunlar oynadi.



“HEPINIZ BIRER ZÜBEYDE ANASINIZ”

Etkinliklere katilarak kadinlarla tek tek ilgilenen ve masalari dolasan Belediye Baskani Ali Kiliç, “kiz çocuklarinin okutulmasinin önemine vurgu yaparak, “Kadinin özgürlesmesi için öncelikle kendi ayaklarinin üzerinde durmasi gerekiyor. Bunun için de egitim sart. Kiz çocuklarinizi okutunuz. Emperyalist güçler ülkemizi isgal ettiginde, nasil ki bir ananin, Zübeyde Ana’nin dogurdugu sari saçli, mavi gözlü bir çocuk kaderimizi, bu ülkenin insanlarinin kaderini degistirmis ise sizler de bu ülkeye böylesi çocuklar yetistirebilirsiniz. Unutmayin ki bir anne dünyayi degistirebilir” dedi.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli