Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Maltepeli kadinlardan ‘Adalar’a çikarma

Maltepeli kadinlardan ‘Adalar’a çikarma

Maltepe Belediyesi Spor Isleri Müdürlügü'nün 8 Mart Emekçi Kadinlar Günü nedeniyle Adalar'a düzenledigi tekne turuna çok sayida kadin katildi.

Haber/Elmas Aydogan

Maltepe Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü dolayisiyla Maltepeli kadinlara yönelik Adalar turu gerçeklestirdi. Canli müzikle birlikte yemek servisinin de yapildigi etkinlik 4.5 saat sürdü. Bachata Show, Bachata workshop gibi dans etkinliklerinin gerçeklestirildigi programda kardiofolok, ritim ve koordinasyon becerisi gibi sportif hareketler de  turu renklendiren etkinlikler oldu.  Etkinlikte Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Konak da baglamasi ve söyledigi  türkülerle  geziye renk katti.

“KIZ ÇOCUKLARINIZI OKUTUNUZ”

Etkinlige katilip kadinlarin mutluluguna eslik eden Maltepe Belediye Baskan Ali Kiliç yaptigi konusmada sunlari söyledi:
 “Hepinize hos geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum, iyi ki varsiniz, iyi ki Maltepe’desiniz. Daha güzel çalismalara birlikte imza atacagiz. Çünkü benim için, bunu samimiyetle söylüyorum, kadin sözde degil özde kutsaldir. Sizin büyük bir sansiniz var, annenizlesiniz ama annem beni küçükken birakti, kocasiyla, yani babamla Almanya’ya gitti. Çok küçük yasta babaannemin yaninda kaldim. Babaannem yigit bir Anadolu kadiniydi. Tabancasi vardi, ata binerdi. Ben de onun yaninda kalirdim, her aksam bana hayat dersi anlatirdi. Benim için mübarek bir kadindi. Ben de onun anilarindan derledigim notlarimi geçen yil bir kitaba dönüstürdüm, geçen sene bugün, 8 Mart’ta çikardim. Herkesin benim için babaannem kadar kutsal bir degeri var. Siz çocuklariniza yatirim yapacaksiniz. Bir arastirmaya göre ilkokul ve ortaokul kadinlarina yüzde 10-15, lisede yüzde 25, üniversitelerde yüzde 64 is bulma orani var. Birileri aman kizlar evde kalsin diyor. Onlara aldiris etmeyin, birilerine kul olmayin. Ne diyor Haci Bektas Veli, ‘ilimden gidilmeyen yolun sonu karanliktir.’ Kiz çocuklarina en az erkeklerde kadar deger verip onlari okutun. Insallah en kötü gününüz böyle olsun. Yeter ki gülün, yeter ki halay çekin, yeter ki horon tepin, çünkü baska Türkiye yok” 



Kadinlarla birlikte fotograf çektiren Ali Kiliç, daha sonra savaslar ve kadin cinayetleri yasanmasin diyerek güvercin uçurdu.  
ILK KADIN KAPTANA PLAKET

Etkinlikte Türkiye'nin Istanbul Bogazi'nda kaptanlik yapan ilk kadini olan Mine Kilci'ye plaket verildi.



  • Salı 23 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli