Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan, Divriği’de Coşkuyla Karşılandı

Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan, Divriği’de Coşkuyla Karşılandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve beraberindeki heyet, 5 Eylül Perşembe günü Divriği’ye ziyarette bulundu.

Heyet, CHP Divriği İlçe Başkanı Hüseyin Çınar, Divriği Belediye Başkanı Av. Cihan Deniz Akbaş ve çok sayıda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Ziyarette, Ankara Büyükşehir Belediyesi Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Çankaya, CHP Altındağ İlçe Başkanı Gökhan Urun, CHP Keçiören İlçe Başkanı Berk Kılıç, Ankara Kültür Derneği Başkanı Hurşit Aydoğan, Divriği Kültür Derneği Başkanı Nurullah Ünsal gibi isimler de yer aldı.

Divriği’de yapılan karşılama töreninde, Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan halkla buluşarak kısa birer konuşma gerçekleştirdi. Divriği Belediye Başkanı Cihan Deniz Akbaş, yaptığı konuşmada Mansur Yavaş’ın Beypazarı'nda gerçekleştirdiği başarılı projelerden ve Ankara’nın 25 yıllık yönetim düzenini değiştiren şeffaf belediyecilik anlayışından bahsederek Yavaş’a övgülerde bulundu. Akbaş, “Sayın Yavaş, sosyal projeleriyle ve duruşuyla Türkiye’nin gönlünde taht kurdu. Hoş geldiniz,” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ise yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde elde ettikleri başarının altını çizerek, “Biz Türkiye’nin ittifakı olduk ve herkese gönlümüz açık. Aynı ruhla herkesi kucaklayacağız,” dedi.

Kütüphane Proje Müjdesi

Mansur Yavaş ise Divriği’nin tarihi ve kültürel değerlerini yakından takip ettiğini belirterek, geçtiğimiz hafta vefat eden ünlü tarihçi Nejdet Sakaoğlu’nu andı. Sakaoğlu’nun anısına, Divriği’ye çok amaçlı bir kütüphane yapma planlarının olduğunu belirten Yavaş, bu merkezin içinde Sakaoğlu’nun adını yaşatacak bir kütüphane ve müzenin yer alacağını duyurdu.

Ziyaretin ilerleyen saatlerinde Divriği ve Keçiören’in kardeş belediye olduğu açıklanırken, Mesut Özarslan, memleketi Divriği’ye olan bağlılığını dile getirdi. Özarslan, “Bir Divriğili olarak, memleketime olan sorumluluklarımı her zaman yerine getirmeye hazırım,” dedi.

Heyet daha sonra Divriği Kaymakamlığı, Divriği Cemevi, Ulu Camii, Darüşşifa, Seyir Terası ve tarihi konakları gezerek, ilçenin tarihi ve kültürel mirasını yerinde inceledi.

Bu coşkulu ziyaret, Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan’ın Divriği halkı tarafından büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılanmasıyla sona erdi.

 



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu