Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Maras`ta katledilenler Istanbul`da anildi

Maras`ta katledilenler Istanbul`da anildi

`Maras katliami`nin 34. yil dönümü sebebiyle Alevi derneklerince anma toplantisi düzenlendi. AA

 

Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Okmeydani Cemevi`ndeki toplantida Devrimci Alevi Komitesi adina konusan Özgür Aydin, bundan 34 yil önce Maras`ta yasanan katliamda resmi rakamlara göre 111 kisinin hayatini kaybettigini söyledi.

34 yil sonra, Maras`ta hayatini kaybedenleri anmak için yapilan basvurunun kabul edilmedigini ifade eden Aydin, ``Bizler, yeni Maras olaylarinin yasanmasini istemiyoruz`` dedi.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Dernegi Baskani Ali Kenanoglu da Alevilerin yasadiklari olaylari unutturmaya yönelik çalismalar yapildigini öne sürerek, Maras olayinin enine boyuna arastirilmasi, faillerinin ortaya çikarilmasi gerektigini söyledi.

Magdurlardan özür dilenmesi gerekirken, Maras`a gidip geçmisi anmalarinin engellendigini savunan Kenanoglu, ``Biz bu topraklarda kardesçe yasadik ve yasamak istiyoruz. Aci olaylari her gün kin ve nefretle anip, ayrismak istemiyoruz. Bunun için devletin bize ve sorunlarimiza el uzatmasi gerek`` diye konustu.

Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Sariyer Sube Baskani Zeynep Yildirim da iki gün önce Kahramanmaras Narli Beldesi girisinde yasananlara isaret ederek, ``Biz oraya sadece sehitlerimizi anmaya ve kendi canlarimiza sahip çikmaya gittik. Bize yapilan müdahale çok sertti. Yaralanan arkadaslarimiz oldu. Biz korkmadan birbirimize sahip çikip, sorunlarimiza duyarli olursak, bizi kimse sindiremez`` seklinde konustu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli