Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Marketlerde 9.9 rakamli fiyatlar kaldirilsin

Marketlerde 9.9 rakamli fiyatlar kaldirilsin

Bu isin görevlisi, sorumlusu kimse o sorumlulari resmen hirsizlik yapan ve hak yiyenlerin önüne geçmeye davet ediyoruz. Sadece Ordu degil, tüm ülke genelinde büyük marketler zincirleri vatandasi alenen soymaya ve haklarini yemeye resmen devam ediyorlar.

Marketlerde 9.9 rakamli fiyatlar kaldirilsin

Bu isin görevlisi, sorumlusu kimse o sorumlulari resmen hirsizlik yapan ve hak yiyenlerin önüne geçmeye davet ediyoruz. Sadece Ordu degil, tüm ülke genelinde büyük marketler zincirleri vatandasi alenen soymaya ve haklarini yemeye resmen devam ediyorlar. Marketlerden alis veris yapan müsteriler ise soyulduklarinin, haklarinin gasp edildiklerinin farkinda dahi degiller. Farkinda olanlar ise bu soyguna karsi nasil bir önlem alacaklarini ve nasil haklarini arayacaklarini küçük paralar oldugu için ugrasmak istemiyorlar.

 
 

Alenen yapilan hirsizlik her gün milyonlarca insanin, binlerce görevlinin gözleri önünde cereyan ediyor. Hepiniz ihtiyaçlarinizi genellikle büyük isim  yapan marketlerden yapiyorsunuz. Herhangi bir markete gittiginizde sifirla biten ürün etiketini göremezsiniz. Çünkü bunun hesaplanmasi çok basit, ne aldiginizi ögrenir ve hakkinizi ararsiniz. Satin aldiginiz ürünlerin hepsinde genellikle, 9.99.- 99.9. – 4.99 vs. gibi rakamlar görürsünüz. Bu aslinda ucuz fiyat olarak koyulmuyor, fakat müsteriye cazip geliyor.  Bu dokuzlu ve buçuklu rakamlar magzalarin daha çok kar etmelerine neden oluyor. Satis fiyatlari yukari veya asagi çekilerek sifirli sekilde satis yapmalari daha dogru olacaktir.

 

Çünkü, örnek verecek olursak, fiyati 99 kurustan aldiginiz bir kiloya 100 kurus ödemek zorundasiniz bir kurus para üstü alma imkaniniz yoktur. Bu miktar 999 kurusa çiktiginda bir lira aliyorlar. Size 10 kurus vermiyorlar. Diger taraftan dokuzlu ve 99’lu fiyatlarin buçuk ve gram hesabi yapilirken asil fiyatlarin üzerine karambolden baska fiyatlar ekleniyor. Alisveris yapan müsteriler bunu hesaplayamiyor. Çünkü kafasi karisiyor, çoklarinin da hesaplamasi mümkün degildir. Bu satislarin aksam kasa toplaminda binlerce lira fazla tahsil edildigini ortaya çikariyor. Iste bu aleni, resmi ve açikça yapilan bir soygundur, dinimize ve yasalara aykiri bir satis sistemi olarak terazi hakki, kul hakkidir. Zaten bir çok marketlerde vitrinde yazan fiyatla, kasa fiyatlarinin tutmadigina kaç kez sahit olduk. Bunu yakalarsaniz, sordugunuzda, “Efendim zam gelmisti, degistirmeye unuttuk”  bahanesiyle fiyati degistiriyorlar.

 

Simdi bu isin sorumlusu kimlerdir? Valilik mi, Belediyeler mi, vergi daireleri mi, Tüketiciler dernegi mi, esnaf odalari mi, STK’lar mi, Ticaret odasi mi, yoksa Ticaret bakanligi mi? Bu dokuzlu rakam satislari  mutlaka engellemeli ve yasaklanmalidir.Zaten 99’u veren vatandas 100’ü de verir..Müsterilere bir kurus ucuza satiyoruz bahanesiyle 100 kurus kaziklamaya kimsenin hakki yoktur. Bu resmi soyguna mutlaka dur denilmelidir.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli