Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

18 Mart Sehitler ve Çanakkale Zaferi`nin 103. Yildönümü Esenler`de Anildi...

18 Mart Sehitler ve Çanakkale Zaferi`nin 103. Yildönümü  Esenler`de Anildi...

Esenler Kaymakami Hulusi Sahin Ibrahim Turan Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencilerinin 18 Mart Çanakkale zaferi ve sehitleri anma günü 103 yil dönümü programina katildi.

 18 Mart Sehitler ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yildönümü  Esenler`de Anildi...
 
Esenler Kaymakami Hulusi Sahin Ibrahim Turan Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencilerinin 18 Mart Çanakkale zaferi ve sehitleri anma günü 103 yil dönümü programina katildi.


Esenler Adem Bastürk kültür merkezinde gerçeklesen anma programina, Esenler Kaymakami Hulusi Sahin, Belediye Baskani Göksu, birim müdürleri, kaymakamlik kurum müdürleri, AKP meclis üyeleri, CHP adina ilçe baskan adayi gazeteci Erdogan Aksu ve CHP meclis gurup baskani Mustafa Usta katildilar. Okul müdürleri, ögretmenler, ögrenciler, ögrenci velileri, Kizilay Esenler SB Baskani Lütfi Kahveci, Esenler Esnaf odasi baskani Sükrü Sahin ve STK temsilcileri bu anlamli günde Atatürk ve silah arkadaslarini, Çanakkale’de vatan ugruna sehit düsen Mehmetçikleri saygi ve hürmetle andilar.
Program saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasiyla basladi. 18 Mart Çanakkale Zafer ve anlamina iliskin Ibrahim Turan Anadolu Lisesi tarih ögretmeni güzel bir konusma ile günün önemine ve anlamina vurgu yapti. Program bir kiz ögrencinin isgalci bir Yeni Zelanda’li bir askerin ailesine yazdigi mektubu okudu. Bir erkek ögrenci ise Çanakkale siiri okumasi ayakta alkislandi. Bir gurup ögrenci ise Dumlupinar denizaltisinin batisini tiyatral gösteri ile Çanakkale zaferine ve 18 Mart’a vurgu yapti.  
Program akisi içinde Esenler Ibrahim Turan Anadolu Lisesi müzik ögretmeni Hüseyin Ugurlu ve ögrencilerinin 18 Mart Çanakkale zaferi ve sehitleri anma günü 103 yil dönümü nedeniyle hazirlanan müzik korosu sahne aldi. Bir birinden güzel sarki ve türküleri seslendiren koro üyeleri en güzel eserleri katilimcilar için seslendirdi.
 
Hüseyin hoca Çanakkale türküsüne herkesin eslik etmesini istedi.  Esenler Kaymakami Hulusi Sahin, Belediye Baskani Göksu ve katilimcilar hep bir agizdan Çanakkale türküsünü söylediler. Katilimcilar18 Mart Çanakkale zaferi ve sehitlerini anarak, Atatürk ve silah arkadaslarinin aziz hatiralari karsisinda saygiyla egildiler…  



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli