Tarih: 01.01.2018 00:00

 Matem ve hükümete tepki

Facebook Twitter Linked-in

Ardi ardina gerçeklesen bombali saldirilarla sarsilan Hatay’in Reyhanli ilçesi, olayin 2. gününde kurulan taziye çadirlariyla yasa büründü. Neredeyse herkesin bir akrabasini kaybettigi ilçe, büyük bir cenaze evine dönmüs durumda. Saldirinin ardindan olay yerine giden Emek Partisi heyeti, vatandaslarin acisini paylasarak hükümetin dis politikasindaki hatalardan vazgeçmesi gerektigini açikladi.    

Patlamada hayatini kaybeden 17 yasindaki Ogulcan’in postane binasi yakinindaki evlerinde büyük aci var. Bu olaylarin Reyhanli ile sinirli kalmayacagindan korktuklarini belirten Ogulcan’in amcasi Mehmet Tuna, hükümetin bir an önce Suriye politikasindaki hatasindan vazgeçmesi gerektigini söylüyor. Olaydan duyduklari büyük üzüntüyü dile getiren Tuna, “Patlamadan sonra 17 yasindaki yegenim Ogulcan’i bulamadik. Saatler sonra devlet hastanesinde cesediyle karsilastik. Sorun bir kisinin ölmesi degil. Burada her ailede bir kayip var. Her ailenin bir ölüsü var. Ne suçu vardi bu insanlarin” dedi.

HALKLAR BIRBIRINE DÜSÜRÜLÜYOR

Olayda yegenlerini kaybeden HDK Temsilcisi Ibrahim Kuvvetli, tüm Reyhanlililarin acisini paylastiklarini belirterek ilçedeki Suriyelilerin artik disari çikarilmalari gerektigini söyledi. Devletin Reyhanlililara ikinci sinif insan muamelesi yaptigini ifade eden Kuvvetli, patlamadan sonra vatandaslarin cesetlerinin ortada kalmis olmasinin utanç verici oldugunu söyledi. Olayla ilgili net bir açiklamanin yapilmamasini elestiren Kuvvetli, “Olaylar aydinlatilmadigi gibi buradaki sorunlar da çözülmüyor. Reyhanli’nin nüfusu kadar siginmaci var. Ajan ve provokatörler bu halklari birbirine düsürmeye çalisiyor. Bir an önce önlem almak gerekiyor” dedi.

HÜKÜMET YANLISTAN VAZGEÇMELI

Taziye evinde Reyhanlililara bassagligi dileyen Emek Partisi Hatay Il Baskani Yusuf Ertas, AKP Hükümetinin dis politikada geldigi noktanin insanlarin hayatlarina mal olmaya basladigina dikkat çekti. Patlamalarin ardindan ölenlerin cesetlerinin vatandaslarca kaldirildigini söyleyen EMEP Hatay Il Baskani Yusuf Ertas, “Bu manzara AKP dis politikasinin geldigi noktayi anlamak açisindan ibretliktir” dedi. (Reyhanli/EVRENSEL)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —