Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Istanbul Maltepe’deki 1 Mayis mitinginde on binler bulustu; 'Bu düzeni birlikte degistirecegiz...'

Istanbul Maltepe’deki 1 Mayis mitinginde on binler bulustu; 'Bu düzeni birlikte degistirecegiz...'

Pandemiyle geçen iki yilin ardindan 1 Mayis Emek ve Dayanisma Bayrami bu yil Türkiye'nin dört bir yaninda polis ablukasi altinda kutlandi. Maltepe Etkinlik Alani’nda gerçeklesen 1 Mayis kutlamalarinda; Ruhi Su Dostlar Korosu sahneye çikti, DISK Baska

1 Mayis Emek ve Dayanisma günü, Istanbul'da Maltepe Etkinlik Alani’nda kutlandi. Saat 11.00'den itibaren meydana akin etmeye baslayan çesitli siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum kuruluslari ve taraftar gruplari kilometrelerce uzunlugunda bir kortej olusturdu. Kortej boyunca slogan atip sarkilar söyleyen kalabalik renkli görüntüler olusturdu.

 

 

 

Adalar Belediye Baskani Erdem Gül'ün de içinde oldugu tekne Maltepe'ye yanastirilmadi.CHP Adalar Ilçe Baskani Ali Ercan Akpolat, kiyiya yüzerek ulasti. 

Gazeteci Özlem Gürses ve oyuncu Bülent Parlak'in sunumu ile baslayan 1 Mayis programinda Bandista grubunun ardindan sahneye Ruhi Su Dostlar Korosu çikti. Korodakiler sarkilarini söylerken ellerinde "Gezi Onurumuzdur" dövizleri tuttu. 

"BU DÜZENI BIRLIKTE DEGISTIRECEGIZ"

Ardindan DISK Baskani Arzu Çerkezoglu, "Hayatta kalmak için, bu düzeni degistirmek için hep birlikte mücadele veriyoruz. Bu meydanda zamlari hayir diyenler var, açlik sinirinin altina gerileyen asgari ücretin artirilmasi için mücadele verenler var. Bu meydanda her türlü esitsizilige karsi esitlik talebiyle mücadele eden, artan siddete ragmen bir gece yarisi çikarilan kararnameyle çikilan Istanbul Sözlesmesi’ne sahip çikan kadinlar var" diyerek alandakilere seslendi.

Arzu Çerkezoglu söyle devam etti: 

"Bu düzeni birlikte degistirecegiz. Baska bir düzen, ayaklarin bas olmasidir. Devlet tek adamin degil, üretenlerin yönetmesidir. Baska bir düzen Emegin Türkiyesi’dir."

GEZI DAVASI'NDA TUTUKLANAN YAPICI, ATALAY VE KAHRAMAN'IN MESAJLARI OKUNDU

Gezi Parki Davasi'nda 18’er yil hapis cezasina çarptirilan ve cezaevinde bulunan Mücella Yapici, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’in 1 Mayis mesajlari da Maltepe'de okundu:

 

 

 

“1 Mayis’i, 1 Mayis meydaninda, Taksim’de kutlayacagimiz günlerde hep birlikte olacagiz. Zulme karsi direnecegiz. Birlikte mücadele edecegiz, birlikte kazanacagiz. Özgürlük, esitlik ve demokrasi mücadelemiz kazanacak. Hepinize Bakirköy ve Silivri cezaevlerinden selamlar. Yasasin 1 Mayis.”

TTB BASKANI FINCANCI: 'HIÇBIR YERE GITMIYORUZ'

Türk Tabipleri Birligi Baskani Sebnem Korur Fincanci da Maltepe'de emekçilere seslendi. Sözlerine “Merak etmeyin hiçbir yere gitmiyoruz. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” ifadesiyle baslayen Fincanci, söyle konustu:

"Isçi sinifinin birlik ve dayanisma gününde bu mücadelenin de diger mücadeleler gibi birlikte kazanilabilecegini bilenlerdeniz. Biz hekimlerin örgütlü sesi birlik olarak mücadele ederken aylardir alanlarda 'Emek bizim, söz bizim, saglik hepimizin' dedik. Toplumda sagliksizlik üreten ne varsa ona karsi mücadelemiz."

Canli müzik dinlenilmesi ve sloganlar atilmasinin ardindan Maltepe'deki 1 Mayis mitingi sona erdi.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli