Tarih: 01.01.2018 00:00

1 Mayis 1977`de öldürülenler Taksim`de anildi

Facebook Twitter Linked-in

 1 Mayis 1977`de öldürülenler Taksim`de anildi
 
DISK, KESK, TMMOB ve TTB, 1977`deki 1 Mayis`ta Taksim`de öldürülen emekçileri Kazanci Yokusu`nda andi.
 
Taksim`de bir araya gelen kitle "Yasasin 1 Mayis" yazili pankart ve karanfillerle, "Yasasin 1 Mayis" sloganlari atarak Kazanci Yokusu`na yürüdü.

Kazanci Yokusu`nda yapilan, anmada ilk sözü alan DISK Genel Baskani Kani Beko, Taksim Meydani`ni isaret ederek "40 yil önce burada 34 yoldasimiz katledildi" dedi. Katliam faillerinin hâlâ yargilanmadigini vurgulayan Beko, "Taksim bizim sevdamiz, kuralimiz" diye konustu. 
 
1977`deki katliamin açik bir kontrgerilla katliami oldugunu vurgulayan KESK Es Genel Baskani Lami Özgen ise "Bizler sadece Istanbul`da degil Türkiye`nin bütün bölgesinde emek taleplerimizi ortak taleplerimizi haykirarak 1 Mayis`ta alanlarda olacagiz. Baris için adalet için emek ve demokrasi için demokratik ülkeyi kurma yolunda mücadelemizi sürdürecegiz" ifadelerini kullandi.
TTB ve TMMOB adina yapilan konusmalarin ardindan, hayatini kaybedenler için Kazanci Yokusu`na karanfil birakildi. Anmaya katilanlar, Sishane`ye kadar 1 Mayis`a çagri bildirisi dagitti. Bildiri dagitimini Sishane`de sonlandiran 1 Mayis Tertip Komitesi, burada `89 1 Mayis`inda katledilen Mehmet Akif Dalci`yi andi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —