Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

19 Mayis Esenler`de Kutlandi

19 Mayis Esenler`de Kutlandi

Tüm yurtta kutlanan 19 Mayis Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami, Esenler`de de düzenlenen çesitli etkinlikler ile kutlandi.

19 Mayis Esenler`de Kutlandi

Tüm yurtta kutlanan 19 Mayis Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami, Esenler`de de düzenlenen çesitli etkinlikler ile kutlandi.

19 Mayis Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami 97`inci yil dönümünde tüm yurtta oldugu gibi Esenler`de de coskuyla kutlandi. Bu sene de kutlamalarin merkezi Dörtyol Meydani oldu. Kutlamalar, sabah saat 9.00`da Dörtyol Meydani`ndaki Atatürk Aniti`na çelenk sunumuyla basladi. Kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcilerinin katildigi törenin ardindan kutlamalar, yine Dörtyol Meydani`nda hazirlanan alanda devam etti. Programa; Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Aydin Polat, Esenler Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Hamdi Özcan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve çok sayida ögrenci katildi.

GENÇ MEHMETÇIKLERE SELAM

Saygi durusu ve Istiklal Marsi`nin okunmasiyla baslayan kutlamalar çerçevesinde; günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Esenler Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Hamdi Özcan, "Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk yeni bir Türk devletinin temellerini atilmasiyla ilgili yapilan bir çalismadir. Bu çalisma Atatürk tarafindan gençligimize bir bayram olarak hediye edilmistir. Bugün bu meydandan tüm gençlerimizi selamliyorum. Kahramanca mücadele eden genç mehmetciklerimizi de selamliyor, sehitlerimizi rahmetle aniyorum"dedi.

KUPALARINI ALDILAR

Özcan`in ardindan kutlamalar, Halk oyunlari, Mehter Takimi gösterileri ile devam etti.Esenler Belediyesi ile Esenler Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürlügü tarafindan düzenlenen Sokak Basketbolu Turnuvasi`nda dereceye giren takimlar, madalya ve kupalarini Esenler Kaymakami Yüksel Ünal ve Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Aydin Polat`in elinden aldilar. Ögrenciler tarafindan hazirlanan sportif ve sanatsal gösterilere sahne olan kutlamalar, Atisalani Anadolu Lisesi ögrencilerinin sundugu müzik dinletisi ile sona erdi.  



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli