Tarih: 01.01.2018 00:00

Meclis`e kitapçikla giremedi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet/Ankara Bürosu- TBMM Dikmen Kapisi’nda görevli polisler, Evrensel Gazetesi Ankara Temsilcisi ve 17 yillik parlamento muhabiriSultan Özer’in çantasindaki EMEP’in“Tarihsel Bir Gerçeklik, Kürtler ve Kürt Sorunu”baslikli kitapçiga el koydu. Brosüre el koyma gerekçesi olarak üzerindeki “parti logosu” gösterildi. “AKP logolu kitapla gelsem ayni seyi yapar miydiniz? Ben gazeteciyim” diyen Özer’in çantasindaki soru önergeleri de tek tek incelendi.

Olay Basbakan Tayyip Erdogan’in Meclis’e gelisinden kisa süre önce yasandi. Özer, Dikmen kapisindan Meclis’e girecegi sirada TTB Genel Sekreteri Bayazit Ilhan ile telefon görüsmesini bitirmek için bir süre kapida bekledi. Polislerin uyarisi üzerine parlamento muhabiri kimligini gösteren Özer, görüsmenin ardindan içeri girecegini söyledi. Kisa süreli tartismanin ardindan görüsmesini bitiren Özer, çantasini X-Ray cihazindan geçirerek turnikelerden giris yapti. Ancak bu sirada kapiya çagrilan kadin polis Özer’in çantasini didik didik aradi. Özer’in çantasinda Emek Partisi’nin “Tarihsel Bir Gerçeklik, Kürtler ve Kürt Sorunu” adli kitapçigini bulan polis, “Bununla giremezsiniz, rozet disinda hiçbir parti amblemi olan sey giremez” dedi.

Özer de “Ben gazeteciyim, o da benim haber dokümanim. Sizin dediginiz sey belki izleyiciler, ziyaretçiler için geçerlidir ama ben Parlamento Muhabirleri Dernegi üyesi, parlamento muhabiri karti olan bir gazeteciyim ve el koyamazsiniz” diye israr etti. Amirlerin de devreye girdigi tartisma 10-15 dakika sürdü. Özer’in “Diyelim bu AKP’nin brosürü ve ben onu haberlestirecegim. Giremeyecek miyim?” diye israrina ragmen brosürle Meclis’e giremedi. Özer’in sikâyeti üzerine TBMM Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürü Ali Özer,Özer’den soruna iliskin bilgi alarak geregini yapacagini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —