Meclis Engellilerin Isteklerini Kabul Etmedi

Meclis Engellilerin Isteklerini Kabul Etmedi

Esenler Belediye Meclisi Esenler Zihinsel Engelliler Dernegi`nin yardim talebini ise uygun görmezken Bayindir Belediyesi`nin yardim taleplerini kabul etti

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Meclis Engellilerin Isteklerini Kabul Etmedi

Baska belediyelere Hamam cafe yaparken, Esenler halkinin taleplerini red ettiler.

Çetinkaya ”Komisyon olarak bir tane talebi de ret etmeye hakkimiz var oldugunu düsünüyorum.”

Esenler Belediye Meclisi Esenler Zihinsel Engelliler Dernegi’nin yardim talebini ise uygun görmezken Bayindir Belediyesi’nin yardim taleplerini kabul etti

Esenler Belediye Meclisi’nin 4. Seçim Dönemi 5. Çalisma Yili 2013 Senesi Mart Ayi Meclis Toplantilari’nin 1. Birlesimine, Esenler disina yapilan yardimlar damgasini vurdu.

Esenler Zihinsel Engelliler Dernegi’nin yardim talebini neden uygun görmedikleri ile ilgili ile bir açiklama yapan AKP’li Belediye Meclis Üyesi ve Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Ömer Çetinkaya, “Komisyon olarak bir tane talebi de ret etmeye hakkimiz var oldugunu düsünüyorum. Biz de bu talebi komisyon olarak uygun görmedik. Sebep budur” diyerek meclis salonunda bulunan herkesi soke etti.

SP Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Yigit sebebini sordu

Esenler Zihinsel Engelliler Dernegi’nin yardim talebi ile ilgili 1 No’lu raporun görüsülmesine geçildiginde görüs belirtmek için ilk sözü alan SP Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Yigit söyle konustu; “1 No’lu raporda Zihinsel Engellilerin talepleri yer aliyor. Bu talepler komisyon tarafindan kabul edilmemis, ama 2 No’lu Bayindir Belediyesi’nin talepleri kabul edilmis. Bundaki sebebi bilmek istiyoruz?”

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan Babacan Esenler halkinin rizasini aldiniz mi?

“Ilçe disina yardim yapmak için Esenler halkinin rizasini aldiniz mi?” diye soran CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan Babacan  “Topluma bizler ne kadar duyarliysak eminim sizler de o kadar duyarlisinizdir. Bundan da hiç süphem yok. Ancak Esenler Zihinsel Engellilerin bazi talepleri var ve bu talepleri uygun görmemenizin nedeni nedir? Bakin biz baska illerin belediyelerine çakil tasindan tutun, kafeteryasina kadar yaptiriyoruz.

Esenler vatandaslarinin vermis olduklari vergilerle el aleme iyilik yapiyoruz ama vergi topladiginiz bu Esenler halkinin rizasini aldiniz mi? Esenler halki bana bir yetki verdi diye onlarin verdikleri vergileri istedigim yerlere harcayabilir miyim, harcayamam. Bu nedenle Bayindir Belediyesi’nin taleplerini uygun görürken, Zihinsel Engellilerin talepleri neden ret edilmistir?”

AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya: Komisyon olarak uygun görmedik

SP’li ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin 1 No’lu raporla ilgili sorularini yanitlamak için söz alan AKP’li Belediye Meclis Üyesi ve Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Ömer Çetinkaya “Engelliler ile ilgili bu Meclisimizden sayisiz talepler geçti.  Hemen hemen bütün taleplerini de karsiliyoruz. Ayni zamanda bizim engelliler ile ilgili bir çalismamiz var ve onlarin talepleri ile ilgili çalismayi biz yapmak istiyoruz. Dolayisiyla komisyon olarak bir tane talebi de ret etmeye hakkimiz var oldugunu düsünüyorum. Biz de bu talebi komisyon olarak uygun görmedik. Sebep budur”