Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

MECLİS ÜYESİ SEÇERKEN ÇOK DİKKATLİ OLUNUZ.

MECLİS ÜYESİ SEÇERKEN ÇOK DİKKATLİ OLUNUZ.

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Esenlerin meclis üyelerinin sayı açıklandı.

31 Mart yerel seçimlerinde Belediye başkanlarının yanı sıra Belediye meclis üyeleri de seçilecek. Ancak, meclis üyelerini İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulları kendileri belirleyecek ve sıralama yapacak. 

Belediyeyi kazanan ve yeterli çoğunluğu alan muhalefet partileri de meclise üye gönderecekler.

Esenlerde toplamda 37 belediye meclis üyesi seçilecek.
İlçe Belediyelerinin meclis üyesi sayıları açıklandı ama  şimdi sıra meclis üyelerinin listelerinin belirlenmesine geldi.

Meclis sıralarında UYUKLAYAN ve Hasta olan önerge vermesini bilmeyen meclis raporlarını okumasını bilmeyen Meclis oturumunun ne olduğunu bilmeyen kısaca meclis üyesinin görevlerinin ne olduğunu bilmeyen kişileri sakın ha Meclis Üyelerini Listelerinize almayın

Belediyenin yönetilmesi için meclis üyelerinin çok büyük rolleri vardır.

UYUKLAYANLARI LİSTENİZE ALMAYIN…

Geçmiş dönemlerde bazı meclis oturumlarında meclis üyelerini ya uyuklayan,  ya da telefonlarla oynarken görüntüledik. Bu seçilmiş meclis üyeleri meclisten nasıl bir karar çıktığını ve nelerin hangi maddelerin geçtiğinin farkında bile olmadan bu milleti temsil etmek için sadece el kaldırarak maddeleri kabul ediyorlar. Neyi kabul ettiklerinin farkında bile değiller.

Fakat, bilindiği gibi yasal olarak, meclis üyelerinin çoğunluğunun kabul etmediği hiçbir madde meclisten geçemez. O nedenle halkı yöneten ve halk yararına alınacak kararları sadece Belediye başkanı değil, meclis üyelerinin büyük sorumlulukları vardır.

Bu nedenle İlçe başkanlarını ve yönetim kurullarını uyarıyoruz. Lütfen, mecliste uyuklamayacak ya hastalık bahanesine sığınan konuşamama gibi veya vakit geçirmek için gündemi dinlemeyip telefonla oynayarak vakit geçiren meclis üyesi istemiyoruz. 

Diğer taraftan halkın sorunlarını gündeme getirecek çabayı enerjiyi gösterecek ve dikkatli olacak kişileri meclis üyesi listesine alınız.

Yoksa bunun vebaline sizler de giriyorsunuz, geçmişte yaşanan görüntüleri tekrar görmek istemiyoruz.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı