Mecliste Yardim,Arsa Takasi, Kamulastirma...

Mecliste Yardim,Arsa Takasi, Kamulastirma...

Belediyesi Belediye Meclisi Temmuz ayi üçüncü ve son oturumu, 5 Temmuz 2013 Pazartesi günü saat 10.00`da baslangiçta çogunluk yok denilmesine ragmen meclis çogunlugu saglanarak gerçeklestirildi...

Hasan Gürsy/Gazete Esenler

Mecliste Yardim,Arsa Takasi, Kamulastirma...
Belediyesi Belediye Meclisi Temmuz ayi üçüncü ve son oturumu, 5 Temmuz 2013 Pazartesi günü saat 10.00’da baslangiçta çogunluk yok denilmesine ragmen meclis çogunlugu saglanarak gerçeklestirildi...
Saadet Partis Esenler Belediye Meclisi üyeleri Belediye baskanligina iletilmek üzere 3 adet önerge verdi.
72 Milyon 602 Bin 825 TL 70 Kurus Borçlu Esenler Belediyesi’nin Belediye Meclisi’nde Gündemde yer alan teklifler ve raporlar görüsülüp oylandi;
1. Rapor, Bayburt Belediyesi Baskanliginin yardim talebi, Komisyonca uygun görüldü kabul edildi.Rapor oy birligi ile kabul edildi.
2. Rapor dijital ekran lokasyonlarini devri ve isletilmesi,hakkinda komisyon belediye baskanina yetki verdi. Rapor oy birligi ile kabul edildi.
3. Rapor Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügünün, teçhizat, kask ve çevik kuvvet elbisesi talebi için 9.954.95 TL destek verilmesi,2 adet motosiklet,4 takim sahin kiyafeti ile 78 adet kask ve 78 adet çevik kuvvet elbisesi Esenler belediyeisi bütçesinden karsilanmasini komisyon uygun gördü. Rapor oy birligi ile kabul edildi.
4.Rapor Menderes ilkögretim okulu tesis alaninda kalan 1448, 05 metrekare belediyeye ait alanin, menderes mahallesinde il özel idaresine ait yerlerle takasi, komisyon tarafindan uygun görüldü.Rapor oy birligi ile kabul edildi.
5.Rapor olarak Havaalani mahallesinde degisik pafta ve parsellerde bulunan tasinmazlarin belediyece satin alinmasi görüsülerek oy birligiyle kabul edildi.

4 nolu rapor okundugunda CHP Esenler Belediye Meclisi Cemal Kaya söz alarak Menderes ilkögretim okulu tesis alaninda kalan 1448, 05 metrekare yerin niçin takas edildigini sordu.

Kayanin sorusuna Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya net açiklamalarada bulunamayarak ”orayi biz zaten kullanma ihtimalimiz yoktu.tabusunu vermemistik.burada küçük sekilde parseller var.özel idare ile vatandaslari anlastiracagiz sonra degerlendirecegiz.bizim verdigimiz yer 1448 m2.assagida park yapilan yerin alt kisminda il özel idareye ait küçük küçük parsellerin toplami 24 m2 bulan yeri istedik sayet burayi ilözel idaresinden alabilirsekEsenler halkinin hizmetine sokacagiz.”

Bu anlamda kaya sordugu soruya tatmin olucu cevap alamayinca;

- “menderes ilkögretim okuluna 1448 m2 yer vermissiniz.onun yerine il özel idareden 2200 m2 yermi istiyorsunuz.burada öyle yaziyor ben öyle anladim.” Diyerek tekrar ikna edici cevap verilmesini talep etti.

Bunun üzere çetinkaya ayni söylemlerde bulunarak konustu.”

5 nolu rapor görüsüldügünde CHP Esenler Belediye Meclisi üyesi Cihangir Kaymakçi söz konusu havaalani mahallesinde 4170 m2 yerin kime ait oldugunu,yerin neresi oldugunu ve vatandaslarin magdur edilmemesi için tarafimiza bilgi verisin” dedi.

Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya söz konusu yeri havaalani mahallesindeki devlet hastanesinin alt tarfi ile uhut camisinin arasinda kalan bosluk alan.zaten bizim orada epey bir yerimiz var.hatta geçen hafta bizim ihaleyle bir yer aldik.Aynen katiliyorum vatandasin hassasiyeti önemli biliyorsunuz.normelde belediyenin kamulastirma yetkisi var.Burasi kamu alani mülkiyet vatandasin ama degerlendirme ihtimali yok dolayisiyla karsilikli anlasarak satin alacagiz.burada vatandasin magdur olacagi bir durum yok.burada parsellerin tamamini satin alacak.”

Gündemde görüsülecek baska madde olmadigindandolayi bir sonraki oturum 2 Eylül günü topmlanmak üzere kapatildi.