Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Medeniyetler Ittifaki`na `baris ekmegi` sundu

Medeniyetler Ittifaki`na `baris ekmegi` sundu

21. yüzyilin en büyük baris projesi olarak kabul edilen Medeniyetler Ittifaki` Istirakçiler Forumu`na, Türkiye`nin projesi olarak Esenler Belediyesi`nin geleneksel `Baris Ekmegi Festivali`ni sundu.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Esenler Belediyesi, Medeniyetler Ittifaki`na `baris ekmegi` sundu

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Birlesmis Milletler Medeniyetler Ittifaki Istirakçiler Forumu`na Esenler Belediyesi`nin geleneksellesen `Baris Ekmegi Festivali`ni sundu. Türkiye`nin projesi olarak sunulan Baris Ekmegi festivali üye ülkelerin temsilcileri tarafindan büyük begeni topladi. Göksu, gelecek yil `Baris Ekmegi Festivali`ni Medeniyetler Ittifaki`na imza koymus ülkelerin çocuklariyla birlikte yapmak istediklerini belirtti.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in himayelerinde olusturulan Birlesmis Milletler Medeniyetler Ittifaki`nin 2012`deki en kapsamli etkinligi olan Istirakçiler Forumu Istanbul`da gerçeklestirildi. Kültürel farkliliklarin bir zenginlik olarak algilandigi baris dolu bir dünya için bu alanda çalisan bireyleri bir araya getiren foruma Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu da katildi. Göksu, 21. yüzyilin en büyük baris projesi olarak kabul edilen Medeniyetler Ittifaki` Istirakçiler Forumu`na, Türkiye`nin projesi olarak Esenler Belediyesi`nin geleneksel `Baris Ekmegi Festivali`ni sundu.

Forumun ikinci oturumunda sunum yapan M. Tevfik Göksu, "Medeniyetler Ittifaki kavrami içinde birbirimizi en iyi anlayabilecegimiz dil ekmegin dilidir. En iyi birbirimizi anlayabilecegimiz sey ise çocuklarimizdir." dedi. Göksu, bu baglamda Baris Ekmegi Festivali`nin Esenler`i asarak istirakçi ülkelere bir Türkiye projesi olarak sunuldugunu söyledi.

Üç yildir gerçeklestirilen festival hakkinda istirakçi 87 ülkenin devlet baskani ve önde gelen isimlerine bilgiler veren Göksu, söyle konustu: "Birinci yil savasin çocuklarini, ikinci yil Türk Dünyasinin çocuklarini, üçüncü yil ise sicak kita Afrika`nin çocuklarini Esenler`de agirladik. Her çocugumuz gelirken kendi ülkesinden ununu ve suyunu getirdi. Daha sonra Türkiye`deki çocuklarimizin da katilimi ile getirilen malzemeler ayni kazanda karistirilarak ekmek yapildi. Yapilan ekmekler kendileri tarafindan yazilan baris mektubu ile birlikte tüm dünya liderlerine gönderildi. Çocuklarimiz eglenerek, kültürel zenginligi tanimanin yani sira baris adina büyük bir adim atmis oldu."

Hiçbir sekilde dil, din, irk ve cinsiyet ayrimi gözetmeksizin baris adina tüm dünyanin çocuklarini Esenler`de agirladiklarini ve bundan sonra da agirlamaya devam edeceklerini ifade eden Göksu, her çocugun kendi ülkesinden getirdigi un ve su ile yapilan ekmegin tüm dünya barisi adina önemli bir simge haline geldigini özellikle vurguladi.

M. Tevfik Göksu, Uluslararasi Baris Ekmegi Festivali`nin Medeniyetler Ittifaki`nin ruhuna uygun bir proje oldugunu ve bu yüzden gelecek yil foruma katilan istirakçi ülkelerin çocuklarini Esenler`de agirlamak istediklerini ifade etti.

 



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli