Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MEDIPOL MEGA HASTANELER KOMPLEKSI ÇILESI.

MEDIPOL MEGA HASTANELER KOMPLEKSI ÇILESI.

30 Haziran Pazar aksami saat 22.00 civarinda esimin rahatsizlanmasi ve acil olarak Medipol Mega Hastaneler Kompleksi`ne (Bagcilar) kaldirilmasi üzerine bende ivedi olarak hastaneye gittim.

MEDIPOL MEGA HASTANELER KOMPLEKSI ÇILESI

30 Haziran Pazar aksami saat 22.00 civarinda esimin rahatsizlanmasi ve acil olarak Medipol Mega Hastaneler Kompleksi’ne (Bagcilar) kaldirilmasi üzerine bende ivedi olarak hastaneye gittim. Gittigimde acil müdahale bölümünde hareket kabiliyeti tamamen kisitli ve serum takili vaziyette yatiyordu. Bu arada dogal olarak istenen tetkiklerin sunucunu bekliyorduk.

Yaklasik iki saatlik bir sürenin sonunda hastaneye geldigine göre % 5 bile bir iyilesme olmadan reçete düzenleyerek esimi taburcu ettiler. Ancak kendi basina yattigi yerden sagina, soluna bile yardim almadan dönemeyecek durumda taburcu edilen hastamiz acil sayilmadigi için bir de fark ücreti ödemek zorunda oldugumuz gerçegi ile karsilastik. Hastane görevlilerine göre niçin diye sordugumuzda; hastamiz “iyilestirilebilir bir acil hastasi oldugu için” bu ücret ödenmeliymis. Yani “ücret alinmamasi için hastanin ölmesi mi gerekiyor?” takdir sizlerin. Bu diyaloglar mutlak surette hastanenin kamere kayitlarinda mevcut olmali.

Tüm bunlari da geçtim ama ikinci büyük problem hastamizin tedavisi için düzenlenen reçetede yazili olan ilaçlari almak üzere Eczane’ye gittigimizde belirdi. Vakit ertesi günü saat 10.00 civari. Ama bizi bir sürpriz beklemekte. Eczaci ilaçlarimizi veremeyecegini, çünkü hastamizin halen yatmakta oldugunu, yani taburcu olmadigini söylüyordu. Önündeki ekrana dikkatlice tekrar tekrar bakarak ayni seyi söyledi. Bir an için benimde kafam karisti. Acaba hastamiz hala hastanede yatiyor muydu?

Sonuçta eczane çalisanlarinca taniniyor olmamiz, sözümüze güveniliyor olmasi, ya da en kötü ihtimalle ayni binada bulunan Aile Hekimimizin reçeteye yazabilecegi türden ilaçlar olmasi hususlari da göz önüne alinarak bir an önce tedaviye baslamamiz için ilaçlarimizi verdiler. Bu arada ücretini ödemeyi önerimizi de kabul etmediler. Kendilerine buradan bir kez daha tesekkür ediyorum.

Ve tarih bu gün 3 Temmuz. Eczane, hala sistemde ayni bilginin bulunmasi nedeniyle reçeteyi sisteme giris yapamadigini söyledi. Acaba sorun nerede? Hala kayitlarinda hastamizi yatan hasta olarak gösteren bir durum mu söz konusu? Yoksa hastane kayitlarinda vaktinde veya gecikmeli olarak da olsa hastanin taburcu kayitlari girildigi halde, bunu göstermeyen bir türlü senkronize olamayan Eczanelerin baktigi sistemde mi? (Adi her ne ise bilemiyorum)

Sorun nerede, hangi sistemde olursa olsun bunda hasta ve hasta yakinlarinin bir kusuru yok ama konunun tarafi ve magduru onlar. Ayrica gerçekten taburcu bilgilerinin sisteme girilmesi bilinçli olarak geciktiriliyor da Saglik Bakanligindan hak edilmeyen yatakli gün ücretleri mi tahsil ediliyor? Bu da kafalarda bir soru olusturuyor.

Konunun son bir yanina daha deginerek yazimizi bitirelim. Demek ki bu üç gün içerisinde biz hastamizi bir baska nedenle, bir baska saglik kurulusuna götürseydik herhalde orasi da bizi kabul edemeyecekti. Çünkü hastamiz hala Medipol’da yatiyor gözüktügü için. Basimizdan geçen bir olay nedeniyle hem bir bilgilendirme yapmak hem de esasinda saglik sisteminde ki bir soruna dikkat çekmek istedik.

Saglik Sisteminde çok sey yaptigini söyleyenler bilmem bu sesi duyarlar mi? Bu sesi duymak istemeyenler elbette olacaktir, ama inanmak istemeyenlere bir tavsiyem olacak. Öyle tebdili kiyafet falan yapmalarina gerek yok. Özellikle özel hastanelerin hasta kayit ve/veya acil bölümlerinde, eczanelerde ilacini alan vatandaslarla görevliler arasindaki tartisma ve diyaloglarina biraz kulak misafiri olsunlar. Yeter de artar bile.                                                                                                   Dostlukla.

Degerli Okurlar.

Esimin rahatsizligi nedeniyle yasadiklarimizi ve saglik sistemindeki bir soruna dikkat çeken yazimizdan sonra gelisen süreçle ilgili sizleri bilgilendirme ihtiyaci dogmustur.

Yazinin yayinlandigi gün, ayni hastanenin “Hasta Haklari Birimi” ile yaptigimiz görüsme neticesinde sorunun çözümü için kendilerinin girisimde bulunacaklarini ve yazida bahsi geçen konuyu da arastiracaklarini belirtmelerine ragmen, bir gün sonra, yani reçetenin düzenlenis tarihinden sonraki dördüncü günde eczaneye yaptirdigimiz sorgulamada reçetenin hala girisinin yapilamadigini ögrenince bir kez daha sasirdik. Buna ait (Medula Eczane Sistemine) ekran çiktisi elimizde mevcuttur.

Ayni gün daha sonraki bir saatte, hastanenin “Halkla Iliskiler Bölümü” yetkilisi telefonla arayarak öncelikle geçmis olsun dileklerini bildirdi ve yazida bahsi geçen süreçlerle ilgili kendi yaklasimlarini ifade ettiler. Bu arada yazidan dolayi haklarinda dogabilecek olumsuz algilamalari dikkate alarak neler yapilabilecegi konusu da dile getirildi.

Hastamizin ileri tetkik ve tedavisinin yapilabilmesi için, ayni saglik grubunun bir baska hastanesinde konuyla ilgili bir uzmanindan yakin bir tarihe randevu alarak istedigimiz takdirde oraya gidebilecegimizi bildirdiler. Kendilerine bu duyarli yaklasimlari için tesekkür ediyorum.

Ancak dogabilecek diger fark ücretlerini düsünerek tedavimizi bir Üniversite Hastanesinde devam ettirmeyi düsünüyoruz.                                                                                                   Hepinize saglikli günler diliyorum

(NOT:  Bu arada reçetemizi dördüncü günün sonunda sorun giderilmesi üzerine Aile Hekimligine müracat ederek yazdirdik ve gerekli girisi yapildi.)

 

 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı