Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Mehmet Ayvalitas davasi görülüyor

Mehmet Ayvalitas davasi görülüyor

Gezi direnisi sirasinda Istanbul Ümraniye`de TEM Otoyolu`nda düzenlenen yürüyüste otomobilin çarpmasi sonucu yasamini yitiren Mehmet Ayvalitas`in ölümüne iliskin görülen davanin besinci durusmasi Kartal`daki Anadolu Adliyesi 8`inci Agir Ceza Mahkemesi`nde

 Canli Blog: Mehmet Ayvalitas davasi görülüyor
Gezi direnisi sirasinda Istanbul Ümraniye’de TEM Otoyolu’nda düzenlenen yürüyüste otomobilin çarpmasi sonucu yasamini yitiren Mehmet Ayvalitas’in ölümüne iliskin görülen davanin besinci durusmasi Kartal’daki Anadolu Adliyesi 8’inci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Davanin bir önceki durusmasinda Ayvalitas’in yakinlarinin da aralarinda oldugu birçok kisi durusma salonuna alinmamis ve avukatlarinin delil olarak sundugu özel bilirkisi görüntüleri ‘teknik imkânsizliklar‘ öne sürülerek izlenememisti. Davanin iki sanigi taksi soförü Cengiz Aktas ve Mehmet Görkem Demirbas!in tutuklama talepleri de reddedilmisti.

AYGÜN: ADLIYEYE GELMEK CESARET ISTER

Her davada oldugu gibi Ayvalitas davasinda da yogun `güvenlik` önlemleri dikkat çekti. CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün "Ayvalitas davasinin görüldügü Kartal Adliyesi demir aglarla örülmüs. Asansörler bile çalismiyor. Adliyeye gelmek `cesaret` ister gerçekten" diye yazdi.

10.30

Volkan Ayvalitas: Taniklar olay aninda 6000 kisi oldugunu , görüs mesafesi oldugunu ,aydinlatma calistigini yagmur olmadigini ve isterlerse araclarin rahat rahat durabileceklerini ama bilerek durmadiklarini ve #MehmetAyvalitas ve Seyit Kartal`a bilinçli olarak carptigini belirttiler .

10.24

Muharrem Ayvalitas: Tanik Ibrahim Kanza yemin etti. Ifade veriyor.

10.20

Muharrem Ayvalitas: Sami Elvan ve Gülsüm Elvan da durusma salonuna girdiler. Aileler birbirimize güç veriyoruz sagolsunlar.

10.16

Muharrem Ayvalitas: Tanik Ergin Görür yemin etti. Dinlenmeye baslandi.

10:08

Muharrem Ayvalitas: Hasan Ferit Gedik`in annesi Nuray Gedik durusma salonuna girdi. Taniklarin dinlenmesine Firat Görür ile baslandi.

10.00

Muharrem Ayvalitas: Kaç durusmadir ayni seyi söylüyoruz. Ayni karsiligi aliyoruz. Yeterli büyüklükte durusma salonu olmasina ragmen Silivri`ye göndermek istiyorlar

9.50

Mehmet Ayvalitas`in abisi Muharrem Ayvalitas: Istedigimiz büyüklükte durusma salonu verilmedi. Ayni salonda durusmaya basliyoruz. #MehmetAyvalitas

-Tartismanin ardindan gazeteci ve izleyiciler de salona alindi.

9:30

Dava Basladi. Mahkeme heyeti  avukatlar ve aile disinda kimseyi salona almak istemiyor.


 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli