Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

"Meksikali" çetesi yakalandi

"Meksikali" çetesi yakalandi

Istanbul ve Esenlerde girdikleri is yerleri ve evlerden kiralik araçlariyla 2 milyon lira degerinde hirsizlik yaptigi belirlenen 13 kisilik sebeke, polis ekipleri tarafindan yakalandi.

Istanbul ve Esenler de girdikleri is yerleri ve evlerden kiralik araçlariyla 2 milyon lira degerinde hirsizlik yaptigi belirlenen 13 kisilik sebeke, polis ekipleri tarafindan yakalandi. Süpheliler çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hirsizlik süphelilerinin güvenlik görevlisini silahla rehin aldiklari anlar güvenlik kameralarina yansidi.

Bagcilar, Avcilar, Bayrampasa, Küçükçekmece, Güngören, Zeytinburnu ve Kagithane'de 10 Ocak ve 2 Subat tarihleri arasinda meydana gelen hirsizlik olaylari üzerine polis sorusturma baslatti. Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligine bagli ekipler hirsizlik olaylarinin meydana geldigi is yeri, bölge ve civarlarda güvenlik kameralarini inceledi. Ekipler, hirsizlik olaylarini gerçeklestiren 13 süphelinin kimlik ve eskallerini tespit etti ardindan süphelileri yakalamak için çalisma baslatti.

Hirsizlik Büro Amirligine bagli ekiplerin yaptigi teknik ve fiziki takip sonucunda 5 hirsizlik süphelisini Bagcilar'da is yerini soyarken suçüstü yapti. Polis ve süpheliler arasinda çikan silahli çatismanin ardindan süpheliler yakalandi. Polis çalismalarinin devaminda 8 süpheliyi Esenler, Bagcilar ve Bahçelievler'de 14 adrese yaptigi es zamanli operasyon sonucu 2 Subat tarihinde yakaladi. Ekipler, süphelilerin ev aramasinda hirsizlik olaylarinda kapi açmak için kullandiklari malzeme, maske, eldiven ve 1 adet pompali tüfek ele geçirildi. Yakalanan hirsizlik süphelileri Gayrettepe Asayis Sube Müdürlügüne götürüldü.

"MEKSIKALI" ÇETE LIDERI

Subede sorgulanmak üzere getirilen süphelilerin gasp ve hirsizliktan çok sayida suç kayitlari oldugu ögrenildi. Serdar B.(28)'in 13 kisilik hirsizlik çetesine liderlik ettigi diger çete üyeleri tarafindan isminin " Meksikali" olarak bilindigi gerçek isminin ise bilinmedigi belirtildi. Subede islemleri tamamlanan 13 hirsizlik süphelisi çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 MILYON LIRALIK HIRSIZLIK

Süphelilerin 8 adet is yeri, 4 adet yagma, 4 adet otodan ve 2 adet açiktan hirsizlik olaylarinda 2 milyon lira degerinde telefon, dizüstü bilgisayar, televizyon, kol saati, içki, sigara çaldiklari ögrenildi. Süphelilerin kiralik araçlariyla hirsizlik olayi gerçeklestirdigi, her hirsizlik olayinin ardindan güvenlik kamerasinin olmadigi bölgelerde araçlarinin plakasini degistirdikleri tespit edildi. Hirsizlik süphelilerin gerçeklestirdikleri olaylarda silah kullandiklari ve girdikleri is yerlerinin kapi göbekleri ve kepenkleri kirdiklari belirtildi.

REHIN ALMALARI GÜVENLIK KAMERASINDA

Öte yandan süphelilerin girdikleri is yerinde bulunan kulübede gece güvenlik görevlisini silahlariyla rehin aldiklari güvenlik kameralarina yansidi. Iki süphelinin güvenlik görevlisini rehin aldigi diger süphelilerin ise hirsizlik olayini gerçeklestirdikleri görüntülere yansidi.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli