Tarih: 01.01.2018 00:00

Menderes I.Ö.O `da Asi Uygulamasi Basladi!

Facebook Twitter Linked-in

Mesut Kaya/Gazete Esenler

Menderes I.Ö.O `da Asi Uygulamasi Basladi!

 

7. Avrupa Asi Haftasi, 21–27 Nisan 2012 Esenler Ilçesinde basladi. Ilkögretim Okullarinda baslayan uygulama Toplum Sagligi Merkezi ekipleri tarafindan asi uygulamasi yürütülmektedir.

 

Saglik Bakanliginin takvimine uygun olarak Ilkögretim Okullarinda okul asilanmalarina baslanmistir. Ilçemiz de ilk olarak Menderes I.Ö.O `da ki asi uygulamasi Toplum Sagligi Merkezi görevli doktorlarindan Sevilay BEKTAS`in  önderliginde saglik ekipleri ile baslamistir. Okul asilamalari sirasinda eksik asili çocuklarimizin asilari da tamamlanmaktadir.

 

Asi Haftasi uygulamasi 21–27 Nisan 2012 Türkiye Genelinde etkinliklerle yapilmaktadir. Menderes IÖO `da yapilan asilama çalismalarinda ögretmenlerin ögrencilere, saglik çalisanlari önderliginde verdikleri bilgiler dogrultusunda ögrencilerin ve velilerin bir hayli ilgili olup memnuniyetlerini gözlemledik.

Dr. Sevilay BEKTAS `` Bu yil ki asi haftasinin hedefi saglik personelinin asilama hizmetleri konusunda duyarliliginin arttirilmasi toplumun asilama konusunda farkindaligin artirilmasi yolu ile 5 yas altindaki eksik asi ve asisiz çocuklarin asilarinin tamamlanmasi eriskinlerde ise asilanma talebinin arttirilmasi `` dedi.

Gelecege dogru çocuklarimizla birlikte saglikli adimlar atmak için çocuklarimizin asilarini mutlaka yaptiralim, asilanma sansini kaçiranlar var ise asilanmalari için Aile Sagligi Merkezlerine götürelim.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —