Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Mersin Erdogan`a karsi duruyor

Mersin Erdogan`a karsi duruyor

Akdeniz Oyunlari`nin açilisi nedeniyle Mersin`e gelen Erdogan`i protesto eden binler, polisin tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombali saldirisina ugradi. BIRGÜN

Akdeniz Oyunlari`nin açilisi nedeniyle Mersin`e gelen Erdogan`i protesto eden binler, polisin tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombali saldirisina ugradi. Protesto korkusu nedeniyle açilis töreninin yapildigi stadyum bos kaldi, biletler AKP`lilere dagitildi.

Kentte Erdogan`in gelisi için alinan olaganüstü güvenlik önlemleri çerçevesinde toplu ulasim durduruldu, otobüsler çalismadi, eylemler için belirlenen tüm toplanma ve bulusma noktalari polis ablukasi altina alindi. Erdogan`i protesto etmek isteyen Mersinlilerin her adimlarinda karsilarina TOMA ve polis barikati çikti.

Gün boyu süren engellemelere karsin Mersin Forum önünde toplanarak Kipa önüne yürümek isteyen binlerce kisiye polis gaz , tazyikli su ve plastik mermilerle saldirdi. Bes kisinin plastik mermilerle yaralandigi saldirinin ardindan geri çekilmeyen halk polis barikati önünde oturma eylemini sürdürüyor.

Akdeniz Oyunlari açilis töreninde Erdogan`i karsi gelisebilecek olasi protestolari önlemek için tören biletleri satisa çikarilmadan halktan kaçirilirken Mersin ve çevre illerdeki AKP Gençlik Kollari üyelerinin toplu olarak açilis törenine getirildikleri fotograflar dikkat çekti.



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu