Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

`Mese odunu` da serbest

`Mese odunu` da serbest

Ali Ismail Korkmaz`in Eskisehir`de dövülerek öldürülmesiyle ilgili gözaltina alinan bir kisi dün tutuksuz yargilanmak üzere saliverildi. Zanli o gün elinde mese odunuyla ama baskalarini döverken görülmüs.

Eskisehir’de, Ali Ismail Korkmaz’in dövülmesine karistigi iddiasiyla halk otobüsü soförü Serkan K. dün yakalandi. Ali Ismail Korkmaz’i öldüren dayaktan 43 gün sonra yakalanan ‘tek’ süpheli de ayni gün serbest kaldi. Korkmaz’in darp edildigi Sanayi Sokak’ta mese odunuyla yarim saat boyunca polislerin yaninda bekledigini kabul eden Serkan K., mahkemeden tutuksuz yargilanmak üzere saliverildi. ‘Palali saldirgan’in aksine, Serkan K. için yurtdisina çikis yasagi konuldu. 

‘Elinde sopayla gezme, evine git’
Ali Ismail Korkmaz’in dövülerek öldürülmesine dair yürütülen operasyon kapsaminda, 33 yasindaki Serkan K. dün gözaltina alindi. Serkan K., evinin oldugu eski otogara yürürken göstericilerle karsilastigini, yüzü maskeli grubun isyerlerinin camini kirip çöp bidonlarini devirdigini, ardindan da sopalarla kendisine vurduklarini iddia etti.
Sopayi bir göstericiden aldigini savunan Serkan K., “Alir almaz sahislara savurdum. Kimseye denk gelmedi. Ben de kostum” dedi.
Daha sonra, Korkmaz’in dövüldügü Sanayi Sokak’a geldigini anlatan Serkan K., söyle dedi:
“Elimde bilek kalinliginda mese odunu vardi. Oradaki polisler, ‘Neden sopayla geziyorsun’ diye sordular. Arka sokakta saldirdiklarini, sopayi onlardan aldigimi söyledim, yaralarimi gösterdim. Polisler de ‘Elinde sopayla gezip durma, gir ara sokaga, o sopayi da birak’ dedi. Sopayi kaldirim kenarina birakip firinin bulundugu yere, ilk gittigim polislerin yanina gittim. Sonra evime gittim.”
Ifadeden sonra Serkan K., dosyada tanik olarak dinlenen iki kisiye teshis ettirildi. Taniklardan ilki, Serkan K.’nin Ali Ismail Korkmaz’i döven kisi olmadigini fakat bir baska göstericiye vurdugunu belirterek, “Sopayla göstercileri darp ediyordu. Çocugunun göstericiler yüzünden rahatsiz oldugunu, aracinin zarar gördügünü, kickboks’çi oldugunu, kaç kisi gelirse gelsin fark etmeyecegini orada bulunan sahislara anlatti” dedi. Tanik, Ali Ismail Korkmaz’i dövenlerden birinin, ‘1.70 boylarinda, sisman, göbekli, kisa kir saçli’ oldugunu anlatti.
Öte yandan dosyada ikinci bir tanik daha ortaya çikti. Ikinci tanikda Serkan K.’yi teshis etti.Tanigin anlatimlarinin bir öncekiyle bire bir uyumlu oldugu görüldü. Ayrica Serkan K.’nin, olay gecesi ikinci tanigin söyledigi gibi, esofman giydigi anlasildi.

Aile: Günah keçisi degil adalet istiyoruz

Korkmaz ailesi ise görüntülere göre Ali Ismail’i dövenlerin içinde polisin de oldugunu belirterek “Günah keçisi degil gerçek adalet istediklerini” söyledi. Bu arada çagirilan 3 avukat da Serkan K.’nin savunmasini üstlenmek istemedi. 4’üncü avukat esliginde ifade verip, mahkeme asamasinda da 5’inci avukati bekleyen Serkan K., ‘tutuksuz yargilanmak üzere’ saliverildi. Serkan K.’nin sevk edildigi suç Agir Ceza’lik bir suç oldugu için adli islemler sirasinda yaninda bir avukatin bulunmasi zorunlu.

Ikinci tanik: Polisle beraber vurdu


Ali Ismail Korkmaz’in öldürülmesine iliskin sorusturmada ortaya çikan ikinci tanik o gece evinin balkonundan olan biteni izledigini anlatti. Tanik ifadesinde sokaktan, “Vurmayin, öldüm” sesleri geldigini, firincinin müdahale etmeden baktigini anlatti. Sonra 4 sivil ve 3 resmi polisi copla, sivil genci mese odunuyla gördügünü belirten tanik, söyle devam etti: “Sivil vatandasin elinde mese sopasi gördüm. Üzerinde dizden asagisi beyaz seritli siyah renkli esofman vardi. Bu sivil vatandas firinin önünde polislere ‘Siz bize destek olursaniz hepsini sinkaf ederiz’ dedi. Polisler ile bu sivil vatandas oradan gelip geçen vatandaslara vuruyorlardi. Bu sivil vatandas yine bagirarak, ‘Bugün 34 kisiyi götürdüm’ diyordu. Yolda gelirken yemin ettim. Yasim 36, 36 tanesini götürecegim’ dedi.”

Radikal



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli