Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

METAL YORGUNU NAYLON MÜCAHITLER

METAL YORGUNU NAYLON MÜCAHITLER

Metal yorgunlugu, uluslararasi arenaya tasinan kendilerinin de dillendirdigi ve artik tüm kamuoyunun malumu olan bir sey!

Ukrayna ziyareti göstermistir ki metal yorgunlugundan en çok yakinan cumhurbaskani yorgunluktan gözünü açamiyor. Kandirilmanin yaninda basin açiklamasinda uyuklama ile hafizalara kazinacaga benziyor.

Bazi AKP fanatikleri çok çalisiyor diye kendilerini kandirsa da bu is o kadar basit degil! Bu ülkeyi uluslararasi arenada temsil eden ve itibar diye olmadik harcamalar yapan biri bu görüntüyü vermemeli idi.

Uyuklamak, uyuya kalmak insani birer zaaf olsa da basin açiklamasina, hem de uluslararasi arenada bu görüntüyü vermek metal yorgunlugu diye ifade ettikleri seyin en murahhas örnegidir. Yorgunlugun tepeden tirnaga o yapiya yapistiginin isaretidir.

Bu yorgunluk ile ülkeyi getirdikleri bugünkü noktada, mücadele etmeleri ve basarili olma sanslari yoktur! Vize olayina karsilik verip günlük papirüs zaferleri ile kendi tabanlarini oyalayabilirler ama ne ekonomide, ne de dis politikada ülkeyi soktuklari durumu düzeltemezler.

Yumusak karinlari genislemis, kasinacak yaralari çogalmis, hatalar zincirleme olarak birbirini takip etmektedir. Hatalar ile bogusmayi mücadele ve mücahitlik olarak sunmanin anlami yok. Sadece yarayi büyütür, agriyi çogaltir.

Naylon ifadesi Anadolu`da insanimizin, sekli ile mevkii farklilik arz eden, yaptiklari ile söyledikleri farkli olan insanlar için kullandiklari bir tabirdir. Bazi zatlarin günü birlik efkâr ile attiklari naralar ve yaptiklarina bakinca naylon mücahit diyesim geldi.

Vize olayindan baslayalim. Vize müeyyidesi yapilan harekete göre yapilmasi gereken ve normal bir süreçtir. Ama ben moderatore söyledim dendigi "one minut" olayinda oldugu gibi, olmasi gereken bu isten birileri hemen kahramanlik, hemen Yeni Türkiye ütopyasi çikartmaya çalisiyorlar ,çok iyi olduklari algi operasyonu ile gündem degistirmeye çalisiyorlar.

Bu, Amerika denen emperyal çete, 15 Temmuz olayinda, çuval olayinda, Oslo sürecinde, YPG ve Barzani süreçlerinde bu ülkeye verdigi zararlar ortada iken ve bu milletin öz güvenine her daim hakaretler serdederken dost ve müttefik takilanlar daha Melih Gökçege bile söz geçiremeyenler yürek mi yedi de mücahitlige soyundu!

Yoksa Sayin Bahçelinin 5000 kisilik ordusuna mi güveniyorlar!

Bahçeli demis iken YPG ve Barzani`nin ülkeye gelis ve geçislerinde gerekli tepki vermez iken o da aska gelip plaka paylasimlari ile naylon mücahitlere gaz verme derdine düstü! Allahtan toplama ve püskevit hesaplarina girip bizleri sasirtmadi!

Unutanlar olabilir hatirlatmakta fayda var. Mücahitlikten müteahhitlige ve oradan her duruma müsaitlige terfi edip, Israil ve Amerika söylemleri ile eylemleri birbirini tutmayan, günü kurtarmaktan baska gayesi olmayan, bu mücahit ayaklari yapanlara naylon mücahit diyecegiz bundan sonra!

Naylona yatkinliklari metal yorgunlarini eskiciye verip yerine plastik almalarindan belli olan bu zatlara acizane tavsiye ve önerimiz; zamansiz is yapmaktan ve yapamayacaginiz seyleri söyleyip durmaktan, sifir sorun deyip sorun üzerine sorun açmaktan, sistem deyip var olan sistemleri bozmaktan vazgeçin.

Mücahidin yorgunlugu kiliç sallamaktan olur, para yigmaktan ve para saymaktan olmaz!

14.10.2017 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli