Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Metrobüsün kalbi 15 gün kapatiliyor

Metrobüsün kalbi 15 gün kapatiliyor

Metrobüs hattinin en yogun istasyonlarindan biri olan Mecidiyeköy Metrobüs istasyonunda Peron alaninin genisletilmesi, yürüyen merdiven ve asansör montajinin yapilip Ramazan Bayramina yetistirilebilmesi için mevcuttaki iki erisim yolundan biri olan alt ge

Bu süre içinde yolcular; Metrobüs Mecidiyeköy istasyonuna erisimi 100 metre ilerideki mevcut yaya üst geçitten saglanacak. Istasyon erisiminde problem yasanmamasi için yaya üst geçit merdivenlerinin genisligi iki katina çikarildi. Yayalarin karsidan karsiya geçisleri kesintisiz hale gelecek. 

Bu çalisma ile mevcutta 5 metre olan Metrobüs istasyonu yaya peronu genisligi 8 metreye çikarilacak. Proje kapsaminda mevcut altgeçidin altina yapilacak olan 8 metre genisligindeki yeni yaya alt geçidi ile Transfer Merkezi- Metrobüs Istasyonu-Metro Istasyonu arasinda entegrasyon saglanacak. 

Ayrica bölgede Mecidiyeköy Viyadügü ve araç yollari sebebiyle yayalar için sikintili bir durum olan karsidan karsiya geçisler kesintisiz hale gelecek. Yaya altgeçidinde engelli vatandaslar için asansör konulacak. 

Mecidiyeköy Metrobüs Istasyonundaki yogun yaya talebini karsilamak için mevcutta 4 metre olan yaya merdiveni haricinde; biri inise, biri çikisa çalistirilmak üzere 2 adet yürüyen merdiven konulacak. 

Metrobüs Istasyonu Metro Baglanti altgeçidi arasinda da hem asansör hizmet verecek hem de 2 adet daha yürüyen merdiven konulacak ayrica sabit merdivende olacak. Altgeçidin tüm önemli çikislarinda da yürüyen merdiven olacak. Mevcut yaya altgeçidi altinda Mecidiyeköy Metro Istasyonuna dogru 8 metre genisliginde yapimina devam edilen altgeçit baglantisinda, yürüyen bantlar ile yaya konforu arttirilacak ve yogun talep karsilanacak.



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli